Amina Pilavdžija, mlađa zastupnica u Oružanim snagama BiH, na društvenim je mrežama podijelila kontroverzni video koji prikazuje skidanje zastave Republike Srpske i njezinu navodnu zamjenu tzv. ratnom zastavom Armije BiH i Hercegovine.

Ispod fotografije ispisana je poruka “Niejet veliki, zulum Dušmanski” uz simbol zlatnog ljiljana.
U kasnijim snimcima svjedočimo uključenju mlađahne policajke u kolonu u Zenici. Prilikom ovog događaja, prije samo dvije noći zapaljena je zastava Republike Srpske uz gromoglasne povike “Allahu ekber” i “Tekbir”. Ovaj incident izazvao je burne reakcije u cijeloj regiji. Nadalje, poslužila je kao izvor prijepora za crkvu Svetog Vasilija Velikog u Konjicu, što je na kraju rezultiralo uklanjanjem zastave. Kako se navodi, ova odluka je donesena s obrazloženjem da su unutar njegovih zidina dobrodošli samo Bošnjaci.

Umjesto da pokuša ublažiti napetosti, čini se da časnica Oružanih snaga BiH ima alternativne namjere, o čemu svjedoče njezine objave koje zaoštravaju neprijateljstvo između različitih skupina ljudi.

Amina Pilavdžija

Unutar svoje video kompilacije, dodatno je napisala sljedeći sadržaj:

Kao što su se bezbrojni pokušaji mijenjanja temeljne strukture i granica Bosne i Hercegovine pokazali uzaludnim, tako će i njihovo nastojanje doživjeti ista sudbina. Ova otporna nacija je ustrajala, uspravno i odlučno suočena s nedaćama.

Oglasi - Advertisement