Njemački kancelar Olaf Šolz danas svečano otvara tvornicu vlakova “Deutsche bana” u Cottbusu, a istovremeno su poljoprivrednici koji su nezadovoljni politikom vlade dovezli svoje traktore na prosvjed u tvornicu.

Prema Tagesšpigelu, Šolc je nedavno stigao u tvornicu i trenutno je u obilasku. Kao rezultat toga, provedene su stroge sigurnosne mjere.

Prema izvješćima, poljoprivrednici izazivaju veliku pometnju ispred tvornice stalnim trubljenjem i glasnom tutnjavom traktora.
Uz policijsku pratnju, poljoprivrednici su ispraćeni pored tvornice, dok je glavni ulaz naknadno zabarikadiran kako bi se spriječio svaki pokušaj proboja.

Tijekom inauguracije tvornice vlakova ICE (Intercity Express), Šolc je navodno komentirao aktualno stanje rekavši da se “nalazimo u eri velikih turbulencija.

Njemačka kancelarka je priznala da je izražavanje vlastitog mišljenja, čak i kroz bučne prosvjede poljoprivrednika ispred tvornice, sastavni dio demokracije.

Kako navodi Velt, Šolac je po dolasku u Cottbus naišao na glasno negodovanje poljoprivrednika.

Prema izvješćima, kancelar je izrazio spremnost da se uključi u razgovor s Henrikom Wnedorfom, koji je predsjednik udruge poljoprivrednika u pokrajini Brandenburg.

Prema pisanju njemačkog lista, prosvjednici su prije dolaska Solca najavili da će u tvornicu dovesti 500 poljoprivrednih vozila.

Oglasi - Advertisement