Na Božić, nepoznata osoba je kamenovala kuću Sofije Šantić, srpske povratnice u Mostar. Ovim činom pričinjena je materijalna šteta na njenoj kući, a njenoj obitelji koja živi u naselju Bijelo Polje u Mostaru nanesena je značajna šteta.

Tijekom našeg razgovora, Biljana Šantić, Sofijina kći, ispričala je događaje te noći.

Šantić je ispričao da im je na Božić, oko 11 sati navečer, pažnju privukao nepoznat zvuk. Isprva su ga zamijenili s petardama, ali ubrzo su čuli odjeknutu eksploziju. Probudivši znatiželju, odvažili su se vani i zatekli su prizor razbijenog stakla. Tada su otkrili kamen umjerene veličine.
Njihovo nezadovoljstvo proizlazi iz činjenice da od njihova povratka prije dva desetljeća nije bilo nikakvih problema.

Prema riječima Šantića, naš odnos sa susjedima je odličan, kao da se događaji od prije 30 godina nikada nisu ni dogodili. Kao da se ništa nije dogodilo, iako osjećamo blagi osjećaj kajanja. Sretni smo što imamo podršku naših susjeda, koji se aktivno obraćaju i izražavaju svoje isprike i krivnju. Iskreno im je stalo do onoga što se dogodilo i nadam se da se ono što se dogodilo u prošlosti nikada neće ponoviti.
I on i njegova majka posjeduju nepokolebljivo povjerenje u svoju ispravnost, što rezultira potpunim odsustvom straha. Ipak, umiruje: “Sve će biti u redu.

Kako je saopćeno iz MUP-a HNK, trenutno je u tijeku rad na uviđaju i otkrivanju odgovornih za ovo kazneno djelo.
Važno je napomenuti da je proteklih dana bilo više slučajeva povratka obitelji u svoje domove, poput Srebrenice, Vlasenice i Konjica. Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović posjetio je srpskog povratnika koji se našao na meti u Mostaru. Sugerirao je da se ovaj konkretni incident može pripisati eskalaciji napetosti unutar društva i političkim sukobima.

Oglasi - Advertisement