Članovi obitelji Nizame Hećimović izrazito su nezadovoljni postupanjem pravosudnih institucija. Te su institucije nedavno održale konferenciju za novinare na kojoj su izjavile da nisu otkrivene greške službenika.

U hladnjači Komemorativnog centra Tuzla od 11. augusta nalazi se tijelo Nermina Sulejmanovića, počinitelja ubistva u Gradačcu. Prošla su skoro tri mjeseca od zločina, a Sulejmanović još nije dostojno ukopan.

Kako prenosi portal Vijesti.ba, iz Komemorativnog centra Tuzla saopćeno je da tijelo ostaje u hladnjači, te očekuju odgovor iz Grada Gradačca.

Faruk Latifagić, direktor Komemorativnog centra Tuzla, obratio se Gradu Gradačcu s upitom o odlaganju Sulejmanovićevog tijela. Gradske vlasti uvjeravale su ga da će rješenje biti brzo doneseno. No, valja napomenuti da je Sulejmanović s njima u Centru već skoro tri mjeseca, a proces zbrinjavanja njegovih posmrtnih ostataka zahtijevat će finansijska sredstva koja će netko morati pokriti.

Svaki dan polaganja tijela u Komemorativnom centru u Tuzli ima cijenu od 40 KM.

Članovi obitelji Nizame Hećimović izrazili su ogorčenje postupanjem pravosudnih institucija. Institucije su održale konferenciju za novinare na kojoj su ustvrdile da prilikom trostrukog ubojstva u Gradačcu 11. kolovoza nije bilo propusta službenih osoba.

Malo bi bilo reći da smo uznemireni radom pravnog sustava, kazao je Rijad Sendić, Nizamov bratić. “Iako smo se svi vratili svakodnevnici, obitelj je i dalje zaokupljena Nizam i događajima koji su se dogodili. Kad god se sretnemo, uvijek se spomene njezino ime.

Prema riječima Sendića, značajan dio građana Gradačca i dalje nije uvjeren da je Sulejmanović sebi oduzeo život.

Sendić izražava zabrinutost zbog prevladavanja teorija zavjere i širenja netočnih informacija o Sulejmanovićevom postojanju. Iako Sendić vjeruje da je Sulejmanović mrtav, mnogi građani Gradačca tvrde suprotno. Sendić čak izvješćuje da je te tvrdnje čuo iz naizgled racionalnih izvora, što opisuje kao “bakine priče.

Kći Nizami trenutno živi sa sestrom Eminom, kojoj je dodijeljeno privremeno starateljstvo nad djetetom.

Važno je napomenuti da je Nermin Sulejmanović svoju partnericu Nizamu Hećimović, s kojom nije bio u braku, otkrio u stanu njene tetke. Prilikom ovog obračuna je fizički ozlijedio Nedima Pamukovića, Nizaminog rođaka. Nakon toga, doveo je Nizamu i njihovo dijete u malu nastambu, gdje ju je nasilno napao i naposljetku joj okončao život hicem iz vatrenog oružja, što je snimio i podijelio na popularnoj društvenoj mreži Instagram.

Nakon ovih događaja, počinitelj je u srcu grada ranio policajca Huseina Kotorića i ubio Denisa Ondera. Potom je na kružnom toku kod pravoslavne crkve pucao u Đengiza Ondera, Denisovog oca, pratio ga natrag do njegove kuće i smrtno ga ubio. Počinitelj je također teško povrijedio Đengizovu suprugu Harisu Onder. Nekoliko sati kasnije oduzeo si je život na napuštenoj ergeli konja u naselju Ledenice.

Oglasi - Advertisement