Prema mreži, Mohammad Abu Hattab javio se uživo ispred bolnice Nasser u Gazi u četvrtak navečer. Međutim, kada se nakon pola sata vratio kući, ubijen je.

U četvrtak je izraelski zračni napad na jug Gaze rezultirao smrću palestinskog TV novinara i 11 članova njegove obitelji. Televizijska mreža Palestinskih vlasti izvijestila je o tragičnom incidentu.

U četvrtak navečer, Mohammad Abu Hattab je uživo izvještavao ispred bolnice Nasser u Gazi. Tragično, po povratku kući samo pola sata kasnije, ubijen je, prema izvješćima s mreže. Osim toga, novinska agencija WAFA također je potvrdila da su i Hattab i njegova obitelj preminuli.

Izraelska vojska je izjavila da trenutno ne posjeduje nikakva saznanja o napadu o kojem je riječ.
Prema priopćenju Izraelskih obrambenih snaga (IDF), nedostaju informacije o incidentu koji se dogodio na mjestu gdje su Hattab i njegova obitelj izgubili živote.

IDF je danas izvijestio CNN da su pregledali operacije provedene u regiji i da nisu pronašli dokaze vojnih aktivnosti njihovih snaga u neposrednoj blizini spomenute lokacije.

CNN nije uspio provjeriti porijeklo eksplozije, a nije bilo izravnih dokaza palestinske televizije koji povezuju eksploziju s izraelskim napadom.

Riječi koje je izgovorio palestinski novinar duboko su djelovale na spikera, dirnuvši ih do suza.
Vijest o Hattabovoj smrti odjeknula je njegovim radnim mjestom, izazivajući dubok osjećaj nevjerice i tuge. Palestinski novinar Salman Al Bashir tijekom svog javljanja uživo do suza je ganuo voditeljicu u studiju.

Prema njegovim riječima, situacija je postala neizdrživa. Oni su iscrpljeni i postali su pasivne žrtve, čekajući svoju neizbježnu smrt kao rezultat tekuće katastrofe i nepravde u Gazi. Unatoč kontinuiranom gubitku života, čini se da postoji alarmantan nedostatak brige za njihov položaj.

Ambassador Majed Bamya 🇵🇸 on X: “Palestine TV journalist Mohammad Abu Hattab was killed with his family in an Israeli airstrike. His colleague Salman Al-Bashir removes his protective gear marked PRESS on air saying: “We can’t take it anymore, we are exhausted. We are victims. The only difference between us is… https://t.co/66gfbIpCWW” / X (twitter.com)

“Bez zaštite, bez ikakve međunarodne zaštite, bez imuniteta na bilo što, ova zaštitna oprema nas ne štiti, kao ni kacige”, nastavio je Al Bashir dok je skidao kacigu i zaštitni prsluk na kojima piše “PRESS”.

“To su samo parole koje mi nosimo, to ne štiti ni jednog novinara”, rekao je

Al Bashir je također rekao da je izraelsko višesedmično bombardiranje postalo nepodnošljivo za Palestince u Gazi.

“Uživo u eteru gubimo duše jednu za drugom, bez ikakve cijene, postajemo mučenici, čekamo da i mi dođemo na red”, rekao je.

“Naš kolega Mohammad Abu Hattab stajao je ovdje prije samo 30 minuta, a sada nas je napustio, zajedno sa svojom ženom, bratom i mnogim članovima njegove obitelji. Svi su oni sada žrtve koje se nalaze ovdje u bolnici.”

DO SADA UBIJENA NAJMANJE 33 NOVINARA
Hattabovo posljednje izvješće u eteru bilo je o izraelskim zračnim napadima na četvrti u južnom gradu Khan Younisu i broju žrtava, prema videu palestinske televizije.

Najmanje 33 novinara ubijena su od oktobra, objavila je u četvrtak organizacija, uključujući 28 Palestinaca, četiri Izraelca i jednog libanonskog državljanina.

Prošle sedmice, šef ureda Al Jazeere za Gazu vratio se u emisiju manje od 24 sata nakon što je njegova obitelj ubijena u, kako je televizijska mreža rekla, izraelskom zračnom napadu u srijedu.

Oglasi - Advertisement