Izdan je opoziv za razne grickalice, uključujući granola pločice, hrskave žitarice i pločice zbog potencijalne prisutnosti salmonele, koja predstavlja rizik za potrošače.

Zbog zabrinutosti od potencijalne kontaminacije salmonelom, Quaker Oats je nedavno proširio svoj opoziv kako bi obuhvatio širi raspon proizvoda, uključujući granola pločice, grickalice i određene popularne proizvode od žitarica.

Proizvođač pakirane hrane najavio je povlačenje dodatnih proizvoda koji sada obuhvaćaju širi asortiman žitarica i grickalica.
Američka agencija za hranu i lijekove proširila je popis zahvaćenih proizvoda kako bi uključila različite okuse žitarica, poput jabuke, jogurta, jagode, borovnice itd.

Pokrenuto je i povlačenje njihove instant zobene kaše.

Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, salmonela, bakterija koja može biti prisutna u životinjskim proizvodima, voću, povrću, brašnu i prerađenoj hrani poput gotovih predjela, odgovorna je za više od milijun slučajeva bolesti izazvanih hranom godišnje.

Prema FDA-i, kada su zdravi pojedinci izloženi salmoneli, obično se susreću s različitim simptomima uključujući groznicu, proljev, mučninu, povraćanje i bol u trbuhu.

Oglasi - Advertisement