U općini Karbinci dogodio se slučaj pokušaja otmice djeteta. Gradonačelnik Viktor Paunov iznio je detalje, navodeći da se incident dogodio u prostorijama škole “Strašo Pindžur” u općini Štip.

Prema prvim izvješćima makedonskih medija, osobe koje su pokušale oteti dvoje djece stigle su vozilom skopskih registarskih oznaka, konkretno modelom “golf”. Međutim, njihov zlokobni plan osujećen je hrabrom intervencijom druge djece i osoblja.

Žalosni incident dogodio se iza 9:30 ujutro, a uključivao je pokušaj otmice dvoje mladih studenata. Prema prvim informacijama, počinitelji su se, kako je rekao gradonačelnik, potrudili nasilno smjestiti djecu u vozilo koje je stiglo na ulaz u krug škole.

Video pogledajte na facebook linku :

https://www.facebook.com/watch/?v=1335039800471473

Star TV je telefonski razgovarao s Natalijom Kostovom, ravnateljicom škole, koja je potvrdila događaj.

Žena je usput spomenula da su jedno dijete izdvojili otmičari iz Sjeverne Makedonije, dok je drugo dijete bilo na meti pojedinaca iz Turske. Jasno je rekla da je policija trenutačno prisutna u školi i da je aktivno uključena u rješavanje slučaja.

Predsjednik općine pozvao je roditelje na mir i apelirao na MUP da pojača mjere sigurnosti u općini.

Važno je napomenuti da je cijela nacija Sjeverne Makedonije trenutno uzdrmana od poražavajućih vijesti o otmici i tragičnom ubojstvu 14-godišnje Vanje Gorčevske iz Skoplja.

MUP odbacuje sve tvrdnje o pokušaju otmice.
Dana 5. prosinca 2023. godine točno u 9:52 sati policija Štipa zaprimila je dojavu iz osnovne škole u općini Karbinci. U dojavi je navedeno da je oko 9.30 sati jedna osoba svojim vozilom napustila prostor škole s namjerom da ode na kavu, ali se odmah vratila i obavijestila ravnatelja. Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je istragu o ovom slučaju s ciljem otkrivanja svih bitnih detalja. Ovu informaciju za 4news.mk prenijelo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Srećom, pokušaj otmice je spriječen, prema oprečnim izjavama ravnateljice škole Natalije Kostove i gradonačelnika Viktora Paunova.

Oglasi - Advertisement