Cena ski karata ove godine je povećana za 25 odsto, a Dejan Ćika, direktor “Skijališta Srbije”, ističe da je povećanje neophodno.

“Tri godine nismo usklađivali cijenu naših ski karata. Ovo je najmanja stvar koju moramo da uradimo da bi sva ta oprema, mašine koje omogućavaju sigurno, udobno skijanje i na kraju kvalitetno skijanje iskorišćene u punom kapacitetu .” Ako nemamo kapacitete, ne možemo ništa”, rekao je Ćika

Ski-pas za dan skijanja na Kopaoniku košta između 4.600 i 5.370, u zavisnosti od sezone. “Cijene naših ski karata su najjeftinije u regionu, iako ove cijene korigujemo za 25%”, kaže Ćika. Na Kopaoniku i Staroj planini ima hiljade ljubitelja skijanja.

Uprkos visokim temperaturama, Dejan Ćika je rekao da je staza u dobrom stanju i dobro pripremljena za sezonu. “Ima dovoljno zbijenog snega da skijaši mogu da uživaju. Na Kopaoniku ima sedam centimetara, a na Staroj ravnici dva centimetra. Na Torniku još nismo krenuli, to je deo ‘Skijališta Srbije’, čekamo povoljne vremenske prilike a nadamo se da će i Tornik u narednom periodu uspjeti da počne sezonu“, dodao je Ćika.

On je rekao da na Kopaoniku radi blizu 10 jedinica i 19 staza, a na Staroj planini dve jedinice i jedna staza. “Što se tiče gostiju, tokom novogodišnjih praznika na Kopaoniku je bilo oko 30.000 gostiju, što znači da je na skijalištu dnevno od 6.500 do 7.000 skijaša, a na Staroj planini oko 1.000 skijaša”, dodao je Ćika i ove godine. , Očekuje veliki broj posjetilaca planinskog centra.

Oglasi - Advertisement