Pevačica Aleksandra Mladenović je veoma mlada započela svoju muzičku karijeru, a kako su stvari napredovale, iselila se iz svog doma u selu Samarinovac da radi.

Njenim roditeljima je tada bilo veoma teško jer je, kako je istakao njen otac, “otišla sa dva tanjira, dve kašike i dve viljuške”. Roditelji pevačice Aleksandre Mladenović suze su lile suze prisećajući se ćerke i puta kojim je krenula.

– Kada je došlo vreme da se takmičimo, svi smo je ispratili i rekao sam joj: “Slušaj, ne zanima te ja ili ne, pa sve dok misliš da treba da se takmičiš, ja sam tu” – rekao je on. bio Aleksandrin otac.

– Mlada devojka bez ikakvog luksuza, dete koje ne možemo sebi da priuštimo, šta da kažem možda ne, ljudi koji sada imaju para, možda mogu da priušte. Svi smo mi skromni i siromašni, pa nema šta da se radi… Prijavila se na “Zvezde Granda” sa 16 godina. Tada je još bila mlada i neiskusna. Nije bila tako dobra pevačica kao što je sada, na primjer. Tada sam mislio da će mnogo pevati, ali sada vidim da nije tako.

Teški trenuci kroz koje zajedno prolaze zbližavaju porodicu, zbog čega ništa ne može zaustaviti Aleksandrin uspeh.

– Spreman sam da prodam sve. Dakle, sve. Dok sam imao sredstava, tako je bilo postavljeno, imao sam to tada i možda nikad više, ali cijena je bila zaista visoka. I onda, hiljadu eura i to je bilo to. Ne znam ni da li će se takmičiti. Tada je konkurencija bila intenzivnija, a sada imaju sve. Ne treba mu publika, ne treba… on se samo oblači, ima svog mentora. Onda je to sve što treba da uradite, morate da obezbedite publiku, morate da idete autobusom, sve – rekao je Aleksandrov otac u emisiji “Metar moga sela”.

Aleksandra je imala 20 godina kada je otišla od kuće, a njen otac nije mogao da zadrži suze prisećajući se tog trenutka.

– Pitam se samo kada će mi zazvoniti telefon da vidim broj i da joj kažem da li je gladna, da li je gladna… da li nema odeću da plati, da li nema para da plati stanarinu. Tako je, to je sve. Uvek mi je u pozadini. Vau, sad nešto nedostaje, zar ne? Pa onaj osjećaj kad je došla gore sa dva tanjira, dvije kašike, dvije viljuške, tiganjem i čaršavima, to je bilo to, ništa. I onda ostavljaš svoju djecu… Kada je stigla do finala u Sarajevu, imala je 20 godina i rekla je: “Ako želim nešto postići, moram otići”. Tada sam je ostavio. Kad se sjetim…ostaviš svoju djecu, samu kao podstanari, i ideš kući. Možete zamisliti… – rekao je Aleksandrin otac.

Oglasi - Advertisement