Devojčica Vanja Dorčevska (14 godina) kidnapovana je 27. novembra na vratima zgrade u kojoj je živela. Nakon sedmodnevne potrage, pronađena je mrtva, kao i Pančo Žezovski (74), frizer iz Velesa. Njihova tijela pronađena su na različitim lokacijama, ali policija je napomenula da i dalje postoji veza između dva slučaja, pri čemu je ista osoba osumnjičena da je počinila oba zločina.

Velibor Manev bio je jedan od četvorice uhapšenih zbog ubistva devojčice Vanje Đorđevske (14) i ubistva frizerke. On je bio prvi osumnjičeni koji je priveden na sud 4. decembra. Dok su ga uvodili u zgradu suda, prisutni su uzvikivali: „Jesi li ti ubio Vanju?“ On je to negirao. Takođe je šutio na pitanja o njegovoj krivici i priznanju krivice. To je bio jedini osumnjičeni uveden u zgradu sa parkinga zgrade suda. Prema pisanju makedonskih medija, on je bio sa osumnjičenom Ljupčom Palevskim, koja je u bjekstvu.

Drugoosumnjičeni Bore Videvski, karatista iz Velesa, uhapšen je u sportskoj školi borilačkih vještina, prenose lokalni mediji. Uloga Bore Widewskog u zločinima koji su potresli ovo područje još uvijek je nejasna. Na svom profilu na društvenim mrežama postavlja fotografije sa svojom djecom koja treniraju borilačke vještine.

Treći osumnjičeni je Vlatko Kekišev, za kojeg su makedonski mediji ranije neformalno pisali da je umiješan u najveći i najvažniji zločin. Policija ga je vezala za auto interventne policije i liftom sa parkinga odvezla na sud, tako da mediji nisu objavili snimak njegovog hapšenja. Ranije je objavio jezive fotografije na kojima drži oružje. Na svom Facebook profilu objavio je fotografije, uključujući i onu na kojoj se vidi kako pozira sa mačetom u ruci. Na licu mu je bio fantom. Facebook profil ove osobe bio je aktivan do jučer, ali više nije aktivan.

Četvrti osumnjičeni je Ljupčo Palevski, za kojim policija traga i za kojim se sumnja da se nalazi van Makedonije. Kako je juče saopštio tužilac Bubevski, on je iz Makedonije pobegao u Beograd, a prema njihovim saznanjima, iz Beograda je otišao u Bugarsku. Bugarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova juče je saopštilo da nema informacija da se osoba koju traže nalazi u njihovoj zemlji. Za Palevskim je raspisana međunarodna potjernica, a iako je na slobodi, krivični sud mu je odmah po puštanju odredio pritvor od 30 dana.

Peti osumnjičeni je Aleksandar Čolčevski, otac ubijene devojčice. Krivični sud Sjeverne Makedonije odredio mu je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je saučesnik u otmici i ubistvu kćerke. On je zadržan kako ne bi ometao istragu ili bijeg i biće smješten u zatvoru “Skoplje” u Šutki, gdje se nalaze i trojica osumnjičenih za zločin. Navodni motiv za otmicu i ubistvo djevojčice bio je novac koji je Wanjina majka dobila od prodaje stana.

Oglasi - Advertisement