Sudski postupak započeo je dolaskom četvorice osumnjičenih za teški zločin otmice i ubojstva Vanje Đorđevske. Velibor Manev, koji se odlikuje prepoznatljivim repom, sada je lišen ovog privjeska, dok je Aleksandar Đorčevski, ožalošćeni otac djevojčice, uz Bore Videvskog i Vlatka Kešiševa, doživio sličnu sudbinu. Svima su bile ošišane glave, a pod policijskim nadzorom dovedeni su u sudnicu, ruku vezanih lisicama.

Tiho su, obučeni u kombinezone, ušli u sudnicu. U pratnji elitnih snaga uvedeni su u prostorije. Predlaže se produženje pritvora do 30 dana za navedene osobe. Podsjetimo, djevojka Vanja nestala je 27. studenoga, da bi upravo tog dana dočekala svoju smrt. Ubrzo nakon toga, policija je otkrila još jedno beživotno tijelo, povezujući ova dva slučaja. Dodatno, Pančo Žeževski iz Velesa tragično je završio, a za ove gnusne zločine osumnjičeno je pet osoba.

Na sinoćnjoj konferenciji za novinare Oliver Spasovski, ministar unutarnjih poslova, istaknuo je pronalazak dvaju pištolja. Ostaje da se utvrdi je li to vatreno oružje korišteno u tragičnim ubojstvima Vanje Đorđevske i Panče Žežovskog. Spasovski je izjavio: “Locirali smo dva komada vatrenog oružja; međutim, potrebno je dodatno ispitivanje.” Također je otkrio da je oružje pronađeno u blizini Skoplja. Dodatno, ministar je potvrdio da je policija uspjela izvući mobitel 14-godišnje žrtve Vanje.

Pogledaj video:

Ljupčo Pačevski Palčo, peti osumnjičenik za ova dva ubojstva, uhićen je u Turskoj nakon raspisivanja hitne međunarodne tjeralice Interpola na zahtjev Ministarstva unutarnjih poslova. “Ova crvena tjeralica istovremeno je aktivirana u svim zemljama članicama Interpola. Nadovezujući se na našu operativnu ekspertizu, održavali smo bilateralnu komunikaciju”, naglasio je Spasovski.

Oglasi - Advertisement