M. J. (39) uhapsio je MUP u Beogradu, koji radi pri Policijskoj upravi u Jagodini, a pod rukovodstvom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu. Uhićenje je izvršeno zbog osnovane sumnje da je M.J. počinio više kaznenih djela prijevare diljem Srbije.

Čini se da je između svibnja i studenog ove godine na web stranici oglašavao prodaju vozila tvrdeći da su uvezena iz inozemstva. Lažno se predstavljao i sklapao kupoprodajne ugovore s kupcima, tražeći od njih da unaprijed uplate od 3000 do 7000 eura prije nego što zaprime kupljeno vozilo. Priopćeno je da su kupci udovoljili ovim zahtjevima.

Pretpostavlja se da je M. J. promijenio broj telefona i prekinuo komunikaciju s onima kojima je učinjena nepravda i nisu dobili svoja vozila.

Nakon privođenja, osumnjičeni će ostati u pritvoru najduže 48 sati. Nakon tog roka će uz kaznenu prijavu biti priveden državnom odvjetništvu.

Ako ste stanovnik koji je doživio štetu na sličan ili sličan način, savjetujemo vam da se obratite Policijskoj upravi Beograd ili da ih nazovete direktno na broj 011/279-84-09.

Kako bi se spriječile prijevare, Ministarstvo unutarnjih poslova savjetuje građanima oprez pri kupnji uvoznih vozila putem interneta. Ključno je izbjegavati oglase koji nude kupoprodajnu cijenu znatno nižu od tehničke specifikacije vozila, godine proizvodnje i ukupnog stanja. Nadalje, preporuča se da kupci ne vrše nikakva plaćanja prije nego što osobno kontaktiraju prodavatelja i pregledaju vozilo s urednom dokumentacijom.

Oglasi - Advertisement