Poznato je da je spisateljica Simonida Milojković poprilično zatvorena o svom privatnom životu. Ipak, u jednom je slučaju otkrila što joj je najveća vrijednost.

Simonida je istaknula kako joj je suprug bio nevjeran dok su bili na in vitro oplodnji u pokušaju da začnu dijete.

Doživio sam najskuplji razvod u životu. To se dogodilo tijekom mog drugog pokušaja vantjelesne oplodnje sa suprugom. Tijekom ovog procesa neprestano mi je bio nevjeran i imao je aferu koja mi je nanijela ogromnu emocionalnu bol. Ovo iskustvo nadišlo je rodne stereotipe i umjesto toga me povrijedilo kao ljudsko biće. Voljela bih da me netko upozorio na poteškoće izvantjelesne oplodnje, kako bih izbjegla ovu bolnu situaciju. Samo me jedna stvar malo kočila, a to je onaj klišej “Što te ne ubije, to te ojača.” U stvarnosti, to me nije učinilo jačim, ostavilo me oštećenim, barem u mojoj konkretnoj situaciji. To je ispričala Simonida.
Tijekom gostovanja u “Magazinu In” izjavila je da je zauvijek slijedila svoj instinkt. Ako uživa u nečemu, ona to prigrli, ali ako ne, odlazi bez oklijevanja.

Važno je napomenuti da je Simonida uvijek bila transparentna o svojoj borbi s depresijom, koju je bez oklijevanja identificirala u sebi.

U početku sam se suočila s ogromnom patnjom zbog nemogućnosti začeća djece. Godinama sam pribjegavala uzimanju više hormonskih terapija koje su ozbiljno narušile moje zdravlje. Na kraju sam se pomirio s ovom situacijom kao Božjom voljom i razmotrio mogućnost da me to spasilo od nepredviđenih okolnosti. Ne donose sva djeca sreću roditeljima, neka čak izazivaju svađu i nasilje prema njima. Stoga danas nimalo ne žalim što nemam djecu, jer vjerujem da mi Bog daje ono što je najbolje za mene. Tražeći utjehu i svrhu, našao sam mir, radost i utjehu u Crkvi. Pravoslavlje je bilo instrument u mom samousavršavanju, jer služi kao vrhunski oblik psihoterapije. Moja prošla iskustva depresije pomogla su mi da više cijenim i volim život, kao i da postanem empatičniji i tolerantniji prema drugima. Razumijevanje ljudskih slabosti, kao što ja imam svoje, bilo je transformativno iskustvo za mene. Ovo su otkrića koja sam izneo u životnoj ispovesti za Kurir i zahvalan sam na putu koji me je doveo do ove tačke.

Oglasi - Advertisement