Nogometna reprezentacija Srbije prvi put kao suverena država plasirala se na Europsko prvenstvo. Kao rezultat ovog postignuća, trener Dragan Stojković Piksi zaradio je pozamašnu svotu novca od premija povezanih s pobjedama.

Prethodno smo obradili pojedinosti o premijama namijenjenim igračima (dodatne informacije možete pronaći OVDJE). Sada ćemo otkriti svotu novca koja će biti dodijeljena treneru momčadi “Orlov”. Nakon trijumfa sa Srbijom, Pixijeva će zarada porasti za 1.140.00 eura, što je 12% ukupne premije.
Po plasmanu na Europsko prvenstvo Srbija bi od UEFA-e trebala dobiti unaprijed zadanu svotu od 9,5 milijuna eura. Značajan dio ove sume, kako je već rečeno, pripast će Draganu Stojkoviću.

Nogometni savez Srbije će dobiti dodatne prednosti od natjecanja, jer svaka pobjeda donosi dodatnih milijun eura prihoda. Isto tako, kravata vrijedi pola milijuna eura i također pridonosi financijskom prosperitetu udruge.

Prođemo li u četvrtfinale, zaradit ćemo dodatnih 1,5 milijuna. Prolazak u ovu fazu natjecanja procjenjuje se na 2,5 milijuna eura. Plasman u polufinale donosi nam nagradu od 4 milijuna eura. Pobjednik EP-a kući će odnijeti ukupno 8 milijuna eura, dok će poražena momčad dobiti tri milijuna eura manje.

Nakon pomne procjene, najveća zamisliva odšteta koju bi Srbija mogla dobiti iznosi 34 milijuna eura.

Oglasi - Advertisement