Jasna Milenković Jami javno je kritizirala svoju mlađu kolegicu Barbaru Bobak, koja je poznata po izvođenju autorskih pjesama, kao i ostale kolege koji se bave obradama popularnih pjesama.

Jami je izrazila svoju frustraciju rekavši da joj silno smeta što mora ponavljati ovu točku. Naglasila je da kada je istupala u medijima uvijek je to bilo sa svojim autorskim pjesmama. Nije se mogla osloniti samo na izvođenje tuđih popularnih hitova kako bi izgradila uspješnu karijeru. Jami vjeruje da pravi uspjeh dolazi od stvaranja i izvođenja originalne glazbe, čak i ako je to izazovan i naporan put.
Ideja da se moje pjesme obrade tjera me uza zid. Vjerujem da pjesme treba ostaviti na miru. Ako ih netko želi izvoditi u klubovima ili barovima, to je u redu, ali neka se klone mojih vlastitih skladbi. Nadalje, spreman sam sam raditi obrade svojih pjesama. Pogotovo ako pjesma bilježi moja osobna životna iskustva i priče, kako navodi pjevačica.
Kad pjesma postane veliki uspjeh, može se činiti bez napora. No, da se toj uspješnici drugačije pristupilo, možda nikad ne bi stekla popularnost. Postoji određena magija u pjesmi koja se ne može replicirati i zato je važno ostaviti uspješne pjesme na miru. Uložili smo puno truda kako bismo stvorili kvalitetnu glazbu u kojoj ljudi uživaju i prirodno je da je cijene. Nije fer nekome oduzeti životno djelo i na njemu profitirati. Svi mi imamo vlastite talente i karizmu koji doprinose uspjehu naše glazbe. Jami je to iznio u intervjuu za “Kurir” i pozvao na prestanak takve prakse.

Oglasi - Advertisement