U okviru šire kampanje za suzbijanje iregularnih migracija, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova otkrili su krivično djelo trgovine ljudima, pri čemu su dvojica muškaraca ranije uhapšena zbog sumnje da su ilegalno prešli granicu i osumnjičena za trgovinu ljudima. Krijumčarenje ljudi.

Z. B. (1993) i M. K. (1989) iz Subotice osumnjičeni su da su organizovali prostituciju u subotičkom regionu, koristeći tešku ekonomsku situaciju devojaka da ih vrbuju i primoravaju ih na seks sa imigrantima. Dvije osobe pritvorene su mjesec dana zbog navodnog pružanja smještaja neregularnim migrantima za novac u proteklih šest mjeseci.

Od početka akcije zaustavljanja iregularnih migracija 27. oktobra, koju je naredio ministar unutrašnjih poslova Bratislava Gašić, a koju je vodio pomoćnik načelnika policije general Dejan Luković, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova otkrili su 6.601 iregularnog imigranta. Detaljnim pretragom terena pronađena je 31 automatska puška, 12 pištolja i 3.227 komada municije različitog kalibra.

Stotine policajaca kontrolisalo je 156.803 vozila, a 277 osoba je privedeno zbog raznih krivičnih djela tokom akcije. Podneseno je ukupno 40 krivičnih prijava za nedozvoljen prelazak granice i krijumčarenje ljudi, 29 krivičnih prijava za oružje, 13 krivičnih prijava za neovlašćeno bavljenje djelatnošću i 9 krivičnih prijava za neovlašteno držanje stvari. opojnih droga, te brojne krivične prijave za druga krivična djela.

Takođe, podneseno je 649 prekršajnih prijava po Zakonu o strancima, a 247 prekršajnih prijava po Zakonu o graničnoj kontroli. Osim na sjeveru, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sprovode dodatne aktivnosti i na jugu zemlje kako bi spriječili ulazak iregularnih migranata iz Bugarske i Sjeverne Makedonije. MUP će nastaviti ovu borbu dok se ne riješi problem iregularnih migracija i potpuno preseče lanac krijumčarenja ljudi.

Oglasi - Advertisement