Miloš Kos, zagrebački rukometaš, rođen je u Prijedoru 2002. godine, ali je donio odluku da odustane od igranja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i odabere reprezentaciju Srbije.

Kos je bio izvanredan igrač Zagreba ove sezone, impresionirao je u Ligi prvaka i zaslužio priznanje kao jedno od otkrića. Ipak, on će predstavljati Srbiju na predstojećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Kos se predstavio kao Srbin porijeklom iz Republike Srpske, ističući svoj identitet.

Kako piše Mondo, moj stav je dosljedno bio želja da predstavljam Srbiju na terenu. Brojni pojedinci koji su bili prije mene, a rođeni na ovim prostorima, ponosno su nosili dres reprezentacije, poznate kao “orlovi”. Činilo mi se da je to prirodna i razumna odluka. Međutim, naišao sam na problem tijekom prve sezone. Zbog birokratskih zapreka nisam mogao nastupiti na Europskom prvenstvu koje se održavalo u Hrvatskoj. Srećom, prošle godine sam napokon imao priliku debitirati za Srbiju i bilo je to apsolutno nevjerojatno iskustvo. Ostvarili smo izvanredan pothvat osvajanja brončane medalje.

Odgovori na njegove komentare na raznim mrežama bili su puni emocija, jer nisu uvažavali realnost da se u svim reprezentacijama Bosne i Hercegovine okupljaju pojedinci srpskog, hrvatskog i bošnjačkog porijekla i donose radost cijelom narodu. sa svojim postignućima. Ovo jedinstvo ne samo da se svjedoči u cijeloj Bosni i Hercegovini, već ima odjeka i unutar zajednice dijaspore.

Oglasi - Advertisement