Folk pevač Šeki Turković nekada je bio jedan od najpopularnijih pevača na našim prostorima, a danas niko ne zna njegovu hit pesmu “Poslednji boem”. Pevač je u jednom trenutku odlučio da ode iz Srbije i ode u Sjedinjene Američke Države, gde je radio kao dostavljač.

„Zato što nisam znao da radim ništa drugo. Tu su mi pomogli prijatelji i uz njihovu pomoć sam odlučio da to uradim. Vozio sam se godinu dana i onda sam odustao. Isporučivao sam razne stvari, poštu, pakete. , bio sam dostavljač.Ništa nije bilo teško kada je trebalo uraditi.Ustajao sam u zoru, palio kombi, vozio 60 milja do Čikaga i stavljao sve pakete. Onda sam morao kući i čekati. Vozio sam oko 300 milja dnevno sto je bilo oko 450 kilometara.Tako da supruga i ja nismo stali tri godine zaredom.Onda smo imali nesrecu koja nije bila nasa krivica pa smo odustali. počeo preko Singa,” jednom je primetio.

Šeki (70 godina) je u suštini otišao u penziju, ali nije odustao od posla koji, kako ističe, voli više od svega – „U penziju sam otišao 2009. godine i stekao status umjetnika. Penzionisao sam se, ali To je mala penzija od 30.000 dinara”, rekao je on.

Ne krije koliko je teško živjeti od takve penzije – “Veoma je teško. Da nemam mikrofon, vjerujte mi, ne bih znao kako da preživim. Ali nekako se borim”, priznao je Šarki , dodajući:

“Devedesetih sam bio jedan od dva pjevača u Jugoslaviji po izdanjima i popularnosti, ali prokleti rat je imao mnogo reperkusija. Nisam bio zainteresovan i pokušavao sam da zauzmem bilo koju stranu, a i dalje sam osoba kakva sam bila. u bivšoj Jugoslaviji „Ponosan sam što sam pevač sa prostora bivše Jugoslavije. Moja popularnost je tada bila svuda i sve se zaboravilo, koliko sam ploča prodao i to je bilo to”, rekao je Šeki.

“Ja sam čovjek lijepe duše, ali nisam dovoljno dobar za sebe. Imao sam sjajne saradnike, velike hitove, a danas se čuju moji hitovi i ponosim se time, ali to nije dovoljno. Ljudi bi trebali istraju i bore se za sebe to ne znam.Poniznost je moja vrlina,ali nije dobro.Ako insistiram jos malo…U ovoj drzavi ako nemas ljude nemas odnos ti su mrtva osoba“, istakao je Sergej Turković.

Oglasi - Advertisement