Kada je riječ o održavanju pegle, važno je ne zanemariti čišćenje. Evo kako to učiniti jednostavno i učinkovito.

Preporučuje se čišćenje pegle barem jednom ili dvaput godišnje, uvijek uzimajući u obzir upute proizvođača. Ako primijetite da vaša pegla ne klizi glatko ili ako na njenom dnu uočite nakupine kamenca, vrijeme je za temeljito čišćenje.

Zalijepiti se mogu sintetički materijali, ljepila i škrob, koji se zbog topline mogu zapeći na površinu pegle, stvarajući tvrdokorne ostatke. Također, ako pegla ne proizvodi paru kako bi trebala ili ostavlja rđave tragove na odjeći, to može ukazivati na začepljene otvore za paru. U takvim slučajevima potrebno je naučiti kako čistiti unutrašnjost pegle, prema savjetima iz Good Housekeeping.

Za čišćenje pegle sirćetom trebat će vam sljedeće:

  • Čačkalica
  • Stara četkica za zube
  • Destilirano bijelo sirće
  • Destilirana voda
  • Upojna krpa ili ručnik

Postupak počinje s hladnom peglom koja nije priključena na struju, postavite je na ručnik. Pomiješajte pola šalice destiliranog bijelog sirćeta s pola šalice destilirane vode i ulijte smjesu u peglu. Provjerite otvore za paru i uklonite bijele ostatke ili druge nakupine koristeći čačkalicu ili četkicu za zube namočenu u sirće.

Uključite peglu i postavite je na najjače ispuštanje pare. Pričekajte pet minuta, a zatim nekoliko puta pritisnite gumb za paru i držite ga 30 sekundi. Nakon pet ponavljanja ovog postupka, isključite peglu i pustite da se ohladi. Ispraznite preostalu vodu i sirće iz pegle.

Oglasi - Advertisement