Društvenim mrežama kruži fotografija na kojoj je Aleksandar, otac tragično stradale 14-godišnje Vanje Gorčevske (Đorčevske), javlja Večer.mk. Prema sjevernomakedonskom ministarstvu unutarnjih poslova i tužiteljstvu, vjeruje se da je Aleksandar umiješan u njezinu otmicu.

Saborski zastupnik SDSM-a, Martin Kostovski, prvo je podijelio fotografiju.

“TATA!” Ti, kao kreator života, kao onaj koji si donio dijete na ovaj svijet, trebao si gajiti najveću ljubav prema njoj. Trebao si biti spreman žrtvovati vlastiti život da je zaštitiš od svih opasnosti, da joj budeš čuvar, hranitelj, branitelj i najveća podrška. Ti si trebao biti pokretačka snaga njezina uspjeha! TATA, tvoj će utjecaj odjekivati ​​kroz cijelo tvoje postojanje, a ti ćeš zauvijek žaliti što nisi dao svoj život za njezin! Kako ste mogli svim svojim srcem, dušom i inteligencijom dati prednost pohlepi nad životom vlastitog djeteta?! Kako se uopće možeš zvati ocem?! Ti nisi otac, nego monstruozan, nagrizen entitet”, rekao je Kostovski.

Prema izjavi ministra unutarnjih poslova Olivera Spasovskog, otac je otmičare prethodno upoznao s Vanjinom dnevnom rutinom. To je uključivalo njezino samostalno putovanje u školu i vrijeme kada bi napuštala stan.

Prema Spasovskom, svrha iza otmice Vanje Gorčevske bila je traženje otkupnine od njezine majke. Nažalost, nedugo nakon toga smrtno je ubijena.

Ubojica ju je zbog straha od inkriminirajućih dokaza koji bi potencijalno mogli biti otkriveni tijekom istrage koja je u tijeku pokrenuta odmah nakon prijave, oduzeo život.

Ministar unutarnjih poslova Spasovski objavio je da je Vanja Gorčevska, osim što je izgubila život, sahranjena u blizini Skoplja. Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) uhitilo je osobe odgovorne za tragičnu smrt Vanje i Pančeta Žežovskog.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=854909193311255&set=a.319361330199380

Prema riječima Spasovskog, u vezi s ta dva slučaja osumnjičeno je pet osoba. Od njih se troje trenutno nalazi u pritvoru, jedan se nalazi izvan zemlje, a peta osoba, inače otac maloljetnice, je privedena i ispitana. Tužiteljstvo će poduzeti odgovarajuće mjere. Motiv ovih radnji je osobna korist. Jedna od osoba je u suradnji s članom obitelji organizirala počinjenje kaznenog djela s namjerom iznude novca od majke. Cilj je bio da sve uključene strane imaju financijsku korist u budućnosti.

Oglasi - Advertisement