Novinar Mirza Dervišević je 12. januara doživio napad u restoranu Kutak koji se nalazi u Ul. Miroslava Krleže u Brčkom. Ovaj incident dokumentiran je snimkom koju je podijelio na svom Facebook profilu.

Na Facebook stranici portala Times.ba objavljen je snimak napada koji dokazuje incident. Vrijedi napomenuti da se uz ovu platformu povezuje već spomenuti urednik i novinar Mirza Dervišević.

U priopćenju Tužiteljstva Brčko Distrikta povodom slučaja novinara Mirze Derviševića ističe se da se dogodio novi napad.


Osumnjičeni B.R. (40) žurno je uhićen i određen mu je pritvor zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede, pokušaj ozljeđivanja i ugrožavanje sigurnosti žrtve. Organi kaznenog progona Brčko distrikta BiH aktivno rade na utvrđivanju njegove kaznene odgovornosti i osiguranju što bržeg procesuiranja. Nakon dojave o događaju, osumnjičenik je odmah uhićen i zadržan u najdužem dopuštenom trajanju, prvo 24 sata od strane policije i dodatnih 24 sata od strane tužiteljstva. Tijekom tog vremena provedene su bitne forenzičke i tehničke procedure, zajedno s drugim potrebnim koracima kako bi se omogućila temeljita istraga i učinkovito postupanje s osumnjičenikom. B.R. je odmah ispitan, a uz kontinuirane marljive napore Tužiteljstva i policije, odluka tužitelja u vezi s ovim slučajem očekuje se u skorije vrijeme, saopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

Tužiteljstvo i Policija Brčko distrikta BiH aktivno surađuju na rasvjetljavanju napada na novinarku koji se dogodio 19. kolovoza 2023. godine u večernjim satima u Ulici Marina Držića u Brčkom.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BD, protiv tri osobe uključene u ovaj konkretan slučaj vode se potencijalne kaznene prijave zbog navodnog nanošenja lakših tjelesnih ozljeda Derviševiću. Neophodne istražne radnje potrebne za donošenje ispravne i zakonite tužiteljske odluke provode se promptno i bez nepotrebnih odgoda.

Oglasi - Advertisement