Sinoć je u mjestu Mokro u općini Pale razarajući požar odnio živote tridesettrogodišnjakinje i njene osmogodišnje kćerke, ostavivši obitelj u dubokoj tragediji.

U kasnim noćnim satima buknuo je požar koji je ostao neprimijećen duže vrijeme. Prema riječima Gorana Božića, zapovjednika Vatrogasne jedinice Pale, o događaju su obaviješteni u 00:50 sati.

Kako kaže Božić za Faktor, ekipa opremljena vatrogasnim vozilom promptno je reagovala na uzbunu. Nažalost, dok su oni stigli, vatra je već eskalirala do žestokog stanja. Lijevi dio dvoetažne kuće u potpunosti je progutao plamen. Bez oklijevanja je pozvana dodatna pomoć. Nakon što je vatra obuzdana dovoljno da se omogući pristup kući, tim je otkrio ostatke odrasle osobe i djeteta u jednoj od soba, čija su tijela pougljenila od jake vrućine.

Prema pričama susjeda, otac je herojski spasio dvoje svoje djece iz zapaljene kuće. Jedno je dijete izbacio kroz prozor, a drugo odnio na sigurno. Tragično, požar se toliko razbuktao da se do žene i još jedne djevojke nije moglo doći na vrijeme.

U prizemlju kuće bili su i djed i baka, koji su se na sreću probudili na vrijeme i bili spašeni iz opasnog plamena.

Prema riječima sagovornika Faktora, tragičan ishod se velikim dijelom može pripisati kasnom satu kada se sve dogodilo, jer je vjerovatno da su i ukućani i komšije duboko spavali kada je požar buknuo.

Nakon četiri sata marljivog rada vatra je konačno ugašena, a sada je na mjesto događaja stigla policija i vatrogasni stručnjak koji će obaviti temeljit očevid koji će u konačnici otkriti uzrok požara.

Oglasi - Advertisement