Jučer je Institut za sudsku medicinu i kriminalistiku u Skoplju završio pregled posmrtnih ostataka 14-godišnje Vanje Đorđevske. Nakon toga obitelj je dobila tijelo na čuvanje, potvrdili su izvori uključeni u istragu.

Nakon obdukcije provode se analize koje su u tijeku kako bi se utvrdio uzrok i vrijeme smrti djevojčice. Nakon što ove analize budu u potpunosti dovršene, bit će sastavljeno opsežno izvješće o obdukciji koje će biti dostavljeno Osnovnom javnom tužiteljstvu u Skoplju, sa svim potrebnim podacima i analizama.

U istrazi ovog gnusnog incidenta ovo će izvješće poslužiti kao ključni dokaz.

Nekoliko dana nakon njenog nestanka 27. studenoga, otkriveno je beživotno tijelo četrnaestogodišnje djevojčice.

U blizini Velesa pronađeno je i tijelo Pančeta Žežovskog (74) iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. studenog 2023. godine. Prema službenim izvješćima, utvrđeno je da su osobe odgovorne za Vanjinu smrt odgovorne i za smrt Žežovskog.

Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, koji su uhićeni prije dva dana, zadržani su u pritvoru od 48 sati koji ističe sutra. Skopski ured za javnu sigurnost (PSO) uskoro će otkriti hoće li tražiti produženje pritvora.

Jučer je Vanjinom ocu, za kojeg se vjeruje da je sudjelovao u gnusnom zločinu otmice vlastite kćeri koji je rezultirao njezinom tragičnom smrću, jučer određen dvodnevni pritvor.

Za prvoosumnjičenim za otmicu i ubojstvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Pančeta Žežovskog iz Velesa, Ljupče Palevski Palco, Ministarstvo unutarnjih poslova jučer je raspisalo međunarodnu tjeralicu.

Državno tužiteljstvo u Skoplju je po hitnom postupku izdalo nalog za uhićenje odbjeglog osumnjičenika Palevskog, kako bi se istražile optužbe za otmicu i ubojstvo. Osnovni kazneni sud mu je nakon toga u odsutnosti odredio pritvor koji će stupiti na snagu nakon što bude lociran.

Tijekom konferencije za novinare ministar Oliver Spasovski i tužitelj Gavrilo Bubevski dali su svoje uvodne riječi. Nakon toga, otkrio je ministar, djevojka je nasilno odvedena ispred svog stana, vezanih ruku i nogu, a potom je smještena u prtljažnik vozila Citroen. Zatim su je nastavili transportirati na određeno mjesto gdje je tragično ubijena i pokopana.

U odgovoru na upite o motivu uključivanja ubojstva u zahtjev za otkupninu, tužitelj Gavril Bubevski objasnio je da su uključeni pojedinci bili preplavljeni strahom, vjerujući da ih se progoni. Zbog toga su donijeli odluku da odgode svoj novčani zahtjev i tragično okončali život mlade djevojke.

Ministar Spasovski potvrdio je da Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) posjeduje potrebne podatke o konkretnom graničnom prijelazu preko kojeg je pobjegao jedan od osumnjičenih. Otkriveno je da je osumnjičenik u pratnji svog pravnog zastupnika uspio pobjeći u Beograd prije nego što je dalje izbjegao uhićenje prešavši u Bugarsku.

Oglasi - Advertisement