Prema Paolu Bertolucciju, bivšem tenisaču, era dominacije Novaka Đokovića došla je do kraja.

U polufinalu ovogodišnjeg Australian Opena slavio je talijanski igrač Janik Siner, čime je okončano sudjelovanje općepoznatog najvećeg tenisača svih vremena.

Prema Paolu, pad Novaka Đokovića možda je tek počeo, a hoće li ova prognoza biti istinita, saznat ćemo uskoro tijekom nadolazećih turnira u Indian Wellsu i Miamiju.

Prema intervjuu za talijanski “Fanpage”, Bertolucci je izrazio zabrinutost zbog igračevog učinka u Australiji i na prethodnim turnirima, sugerirajući da se njegovo loše stanje može pripisati ili nedovoljnoj pripremi ili početku pada. Nadolazeći turniri u Indian Wellsu i Miamiju poslužit će kao odlučujući faktor u ocjeni njegovog oporavka. Međutim, Bertolucci je priznao da nije upoznat s igračevim trenutnim aktivnostima, uključujući i to je li prestao trenirati ili razinu intenziteta koju održava, jer samo članovi njegovog tima posjeduju takva znanja.

Osim toga, bivši tenisač osvrnuo se i na Novakovu primarnu konkurenciju.

Prema Bertolucciju, postoji značajan kontrast u mentalnom pristupu između Karlosa Alkaraza i Sinera. Alkaraz, u ključnim trenucima, nastoji dodati dodatnu iskru svojoj igri, s ciljem da zabavi publiku i stvori zadivljujuće trenutke. Ovi su napori nedvojbeno vrijedni divljenja, ali ponekad mogu dovesti do izgubljenih utakmica. S druge strane, Siner pokazuje veću razinu stabilnosti i koncentracije, usmjeravajući svoj fokus isključivo na događaje na terenu.

Oglasi - Advertisement