Australian Open je došao i prošao, a finale nam nije dalo mnogo za uživanje jer Novak Đoković nije učestvovao, ali je planeti doneo novog pretendenta za prvo mesto na ATP rang listi – Janika · Sinera.

Naš renomirani teniski stručnjak i kolega Vuk Brajović prenosi svoje utiske iz Melburna.

– Slažem se sa Novakom i onim što je rekao na kraju finala Mastersa u Torinu. Rekao je da bi ovo trebala biti Sinnerova i Alcarazova godina, barem što se tiče ostalih igrača i kandidata za prvo mjesto i najveći trofej. U tom smislu i on je u pravu. Jannik Sina je pokazao nevjerovatnu zrelost. Učestvovao je na ovom takmičenju bez učešća ni u jednoj pripremnoj utakmici. On i njegov tim pedantno su ispravljali sve greške i nedostatke koji su se dešavali u prethodnim sezonama, posebno u najvažnijim mečevima, prije svega na grend slemovima, ali i u meču od pet setova, što Sineru nije uspjelo. Ostvarite ranija očekivanja.

On je rekao da je poraz bio bolan za Novaka:

– Jadan neuspjeh! Ova igra sigurno nije bila na visini njegovih prethodnih visokih standarda. Prvo je osvojio 10 trofeja u Melburnu, gdje ove godine ima velike ciljeve i ambicije. Šta da očekujemo? Ostaje da se vidi u kojoj utakmici će Novak učestvovati. Po svemu sudeći, ovo će biti takozvana American Masters serija. Sunshine Swing, Indian Wells i Miami. Iako je moguće da u posljednjem trenutku odluči da mora igrati konkurentno i da bi mogao prihvatiti specijalnu pozivnicu za trku u Dubaiju, vjerovatno je prerano govoriti o tome, iako bi odluka mogla potrajati još nekoliko dana. .

On je rekao da je Novakov glavni trenutni problem njegovo zdravlje:

Prvo, Novak mora biti zdrav. U Melbourneu je grip očito izazvao mnoge probleme njegovom praktičnom tonu i pripremi za utakmicu. Vidjeli smo ga i kako duva nos u maramicu tokom treninga sa Sinnerom prije polufinala, a to su bili sve zabrinjavajući znaci. Ovakvi incidenti tokom takmičenja mogu izuzetno štetno uticati na samopouzdanje i skoro sve parametre. Znamo koliko grip može biti težak za njega i u tom smislu mu želimo prije svega dobro zdravlje.

Oglasi - Advertisement