Emir Maslan, mlada majka iz Sarajeva, otkrila je da joj sustav ne pruža potrebnu zaštitu. Unatoč tome što je iskoristila sve raspoložive resurse kako bi zaštitila sebe i svoje dijete, njezini su se napori na kraju pokazali neuspješnima.

Crna-Hronika prenosi da je tijekom boravka u sigurnoj kući ispitanica smatrala da joj je to jedina opcija da pobjegne od konstantnog maltretiranja koje je proživljavala. Živjela je u stalnom strahu za svoj život i život svog djeteta.

Bilo je nužno smjestiti je u siguran stan radi njezine zaštite.

Dotični se muškarac borio sa zlouporabom supstanci i ovisnosti. Svoju je partnericu izlagao raznim oblicima maltretiranja, a nažalost nitko nije htio uskočiti i pomoći joj da osigura sigurnu i zaštićenu egzistenciju za sebe i svoje dijete. Osim toga, prijetio je njezinoj obitelji. Žena koja je doživjela slična iskustva i živjela s Emirom na sigurnom mjestu javila se da podijeli svoju priču.

U svojoj izjavi ističe svoje napore da dijete zaštiti od nevolje i nelagode. Svaka interakcija s Anelom Bećirovićem bila je novi izvor agonije, nova pojava fizičkih ozljeda i emocionalnih trauma.

Majka se žestoko borila da sačuva svoje dijete. No, izrazila je nezadovoljstvo radom Centra za socijalni rad Novo Sarajevo. Njezino razočaranje doseglo je vrhunac kada ju je socijalna radnica obavijestila da centar namjerava pokrenuti postupak protiv nje jer skrbništvo nad djetetom nije prepustila ocu koji je narkoman.

Prema riječima govornika, osoba odgovorna za preranu smrt mlade majke poznata je po tome što je u dokolici otimala njezine stvari, ne vraćajući ih u roku te onesposobljavajući svoj mobilni uređaj dok je posjedovala navedene stvari. Govornik također krivi nekoliko institucija koje su dozvolile postojanje ovakvog sistema, uključujući MUP KS, Tužilaštvo i Centar za socijalni rad. Iako je Tužiteljstvo ranije osudilo krivca na samo tri mjeseca zatvora, sada se zalažu za doživotnu kaznu zatvora za optuženog. Nadalje, Centar za socijalni rad nije pružio odgovarajuću podršku mladoj majci i njezinom djetetu.

Doznaje se da je Anel Bećirović, koji je osumnjičen za ubistvo Emire Maslan, ranije proglašen krivim za zlostavljanje u obitelji nad žrtvom koju je jučer lišio života.

Anel, poremećena osoba s poviješću obiteljskog nasilja i zlouporabe droga, došla je pod lupu vlasti. Nedavno je u njegovom stanu, koji je bio u neredu s razbacanim stvarima i razvaljenim vratima, pronađeno vatreno oružje. Omar Mehmedašić, Anelov pravni zastupnik, potvrdio je da se ubistvo dogodilo u prisustvu djeteta.

Oglasi - Advertisement