Džip Željka Ražnatovića zvanog Arkan stoji ispred obiteljske kuće na Autokomandi točno 23 godine. U stanu trenutno živi njegova udovica Svetlana Ražnatović sa svojom djecom, Lidija Ocokoljić, Svetlanina sestra, i njena obitelj.

Jasno je stavljeno do znanja da je oklopno vozilo trenutačno u ostavinskom postupku, što ga čini nepodobnim za prodaju tijekom ove godine. Ovo konkretno vozilo koristio je bivši poduzetnik i šef paravojnih formacija koji je njime prevezao najistaknutiju balkansku glazbenu ikonu na dan vjenčanja 1995. godine. Dotični ju je odveo iz mjesta prebivališta u Žitorađi i dovezao u Beograd. Prema pouzdanoj osobi, ovo vozilo na četiri kotača bilo je preferirani način prijevoza za poslovnog čovjeka.

Unatoč tome što ga nije bilo tek nešto više od dva desetljeća, Željko ostaje beskrajno plijen. Čak i sada ljudi raspravljaju o njemu, a postoje različita mišljenja o njegovom životu prije njegove prerane smrti. Međutim, još uvijek postoje neriješena pitanja o kojima se i dalje raspravlja. Preko puta njegovog bivšeg doma nalazi se parkiralište na kojem je njegovo vozilo do danas. Policija je 2000. godine, nakon njegova ubojstva u novobeogradskom hotelu, provela temeljitu istragu i tamo dovezla džip. Poznato je da je Željko volio voziti se u blindiranom vozilu, no sada je obično staklo popucalo zbog godina nekorištenja, ili možda zbog namjernog vandalizma. U blizini je i stadion Crvene zvezde, a kako je u okolici puno navijača, ne može se nagađati što se moglo dogoditi – kaže prijatelj obitelji Ražnatović.

I dan danas ostaje misterija što je s bogatstvom Željka Ražnatovića Arkana i u čijim je rukama završilo. Nakon njegove smrti otkrivena je oporuka koju je sastavio u prisustvu dvojice prijatelja, a kojom je ostavio nekretnine njegova djeca od četiri različite žene. No, ostavinska rasprava koja je pokrenuta još nije dovršena. Osim pokretnina, u postupku se vode i poslovi velike građevinske tvrtke o čemu su mediji već pisali. Tijekom ročišta 2018. Ražnatovićeva supruga Svetlana potvrdila je da imovina iz ostavinske rasprave još nije podmirena. “Ostavinska rasprava i nakon više od 12 godina ostaje neriješena”, primijetila je tada pjevačica.

Raskošni Cecin model “Jaguar” dostupan je za kupovinu po cijeni od 121.000 eura.

Kada je Arkan 1995. godine putovao u Žitorad po svoju buduću suprugu Cecu, nije bio jedini u konvoju. S njim je bio i nadaleko poznati automobil “jaguar”, jedinstveni model limuzine “majestik” koji u svijetu ima samo 121 produženu verziju. Ovaj automobil trenutno je u vlasništvu ponosnog Valjevčanina koji tvrdi da je jedini u cijeloj Europi, osim dužnosnika Ujedinjenog Kraljevstva, koji ima privilegiju voziti ovo luksuzno vozilo. Nedavno je limuzina duga šest i pol metara ponovno privukla pozornost jer ju je vlasnik stavio na prodaju po vrtoglavoj cijeni od 121.000 eura!

Oglasi - Advertisement