Mnogi su iznenađeni viješću da su vunene čarape isplele naše bake i da su dio našeg naslijeđa, te da su postale modni trend u svijetu. Nedavno je francuski “Vouge” objavio grupu fotografija manekenki koje nose moderne vunene čarape koje se mogu nositi na ulici. Za poznati modni brend “Botega” čizme od vunenih čarapa biće apsolutni hit za zimu 2024.

Kako piše dizajner Matthew Blazey na Instagram stranici francuskog Voguea, smislio je kako da pletene cipele učini što modernijim, a interesovanje za trend je veliko. Ono što ih razlikuje od naših vunenih čarapa, poput onih iz Sirogojna, je to što su đonovi šiveni po francuskim modelima.

Međutim, razlika u cijeni između naših vunenih i dizajnerskih čarapa premašuje sva očekivanja. Vunene čarape u Srbiji trenutno koštaju oko 1.000 dinara, dok “Botegina” košta 4.100 dolara, tačnije 3.842 evra.

Međutim, ljudi na Instagramu nisu bili previše oduševljeni idejom, rekavši: “Neće biti na nogama”, “Ne”, “Probajte prošetati Finskom”, da spomenemo samo nekoliko komentara.

Oglasi - Advertisement