Facebook račun ATP toura nedavno je bio na meti hakera koji su se infiltrirali u račun i nastavili isticati zastave Velike Albanije na stranici.

Grupa Albanaca hakirala je Facebook račun ATP toura i iskoristila ga kao platformu da svojoj zemlji čestita Dan neovisnosti. Osim toga, objavili su i fotografije s utakmice između Srbije i Albanije koja se odigrala gotovo desetljeće prije u Beogradu.

Prisustvo drona koji je nadlijetao Humsku sa zastavom “Velike Albanije” je događaj koji se dogodio. Osim toga, tijekom tog vremena poslana je poruka koja nije uklonjena. Poruka je sadržavala sljedeće informacije: [ovdje unesite poruku].

Danas obilježavamo Dan neovisnosti Albanije. To je vrijeme u kojem naša srca pune patriotizma i poštuju vrijednosti slobode i sklada. Podignimo s ponosom zastavu Velike Albanije, reprezentaciju naše kulturne baštine, i pokažimo vitalnost naše zemlje. Ova poruka je prenesena na stranici ATP tour-a uz zastave Albanije i Kosova.

Organizacija ATP ostavila je poruku na svom računu već nekoliko sati, ali još nije obavijestila svoje obožavatelje o ovoj akciji na bilo kojoj drugoj platformi društvenih medija.
Novak Đoković posljednjih je dana bio izvor ljutnje u Albaniji zbog upotrebe pjesme Veseli se srpski rode od strane srpske Davis Cup reprezentacije tijekom mečeva protiv Velike Britanije i Italije. To je rezultiralo zahtjevom za diskvalifikaciju najboljeg igrača svijeta. Slično su reagirali na incident i iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i samoproglašene države Kosovo.

Osim toga, Teniski savez Kosova optužio je srpsku Davis Cup reprezentaciju, uključujući i Novaka Đokovića, da su izveli pjesmu koju su ocijenili neprimjerenom. Kao rezultat toga, Twitter račun Davis Cupa uklonio je video sa srpskim igračima i pjesmom. No, više nije bilo problema s pjesmom Danice Crnogorčević tijekom utakmice protiv Italije. Unatoč tome, tekst pjesme “Neka se srpska zastava vijori od Prizrena do Rumije” naišao je na kritike u regiji kao potencijalno kontroverzan.

Oglasi - Advertisement