Mikrovalna pećnica nije samo praktičan uređaj za podgrijavanje hrane; ona nudi mnogo više. Evo nekoliko neobičnih, ali izuzetno korisnih načina korištenja vaše mikrovalne pećnice u kuhinji.

  1. Olakšano Ljuštenje Bijelog Luka

Stavite češnje bijelog luka u mikrovalnu na 15 sekundi. Toplina će uzrokovati da se ljuska lako odvoji, zahvaljujući procesu parenja unutar češnja.

  1. Efikasno Cijeđenje Voćnog Soka

Za maksimalni iskoristak soka iz citrusa, poput naranče ili limuna, zagrijte ih u mikrovalnoj 10 sekundi. Ovo omekšava vlakna unutar voća i olakšava cijeđenje.

  1. Omekšavanje Smeđeg Šećera

Ako se smeđi šećer stvrdnuo, ovlažite kuhinjski papir, stavite ga preko šećera i zagrijte u mikrovalnoj 25 sekundi. Vlaga iz papira će omekšati šećer.

  1. Dekristalizacija Meda

Za kristalizirani med, jednostavno uklonite poklopac s tegle i zagrijte u mikrovalnoj 30 do 40 sekundi. Med će ponovno postati glatke teksture.

  1. Brže Guljenje Povrća

Za olakšano guljenje tvrdog povrća, kao što su tikvice, zagrijte ih u mikrovalnoj 2 do 3 minute. Ovo će učiniti koru savitljivijom, ali pazite na vrućinu prilikom izvlačenja povrća.

  1. Priprema Pjene za Kavu

Izradite pjenu za kavu bez skupe opreme. Ulijte mlijeko u teglu do polovice, čvrsto zatvorite i protresite 30-60 sekundi, a zatim zagrijte u mikrovalnoj 30 sekundi da se pjena podigne.

  1. Brzi Francuski Tost u Mikrovalnoj

Za brz obrok, namažite dno šalice maslacem i napunite je narezanim kruhom. U drugoj šalici izmiješajte jaje i mlijeko, prelijte preko kruha i kuhajte u mikrovalnoj jednu minutu. Savršeno za brz, elegantan obrok.

Oglasi - Advertisement