Njemačka će u bliskoj budućnosti ponuditi mogućnost lakšeg ulaska i dužeg boravka bez potrebe za vizom, korištenjem sustava Chance Card. Ovaj program će uključivati ​​i mogućnost stjecanja stalnog zaposlenja. Međutim, treba napomenuti da ova novostečena sloboda ovisi o ispunjavanju posebnih zahtjeva.

Za boravak u Njemačkoj ključno je da posjedujete srednju školu ili sveučilišnu diplomu koju država priznaje. Morat ćete nostrificirati svoju diplomu i biti samodostatni dok ne nađete posao. Uz to, obavezno je minimalno poznavanje njemačkog jezika na A1, odnosno minimalno B2 engleskog jezika. Ispunjavanjem ovih uvjeta imat ćete mogućnost boraviti u Njemačkoj godinu dana bez vize, što vam omogućuje da tražite prilike za zaposlenje dok ste tamo.
Dopustite mi da pojasnim kako funkcionira Karta šanse. Video objavljen na TikTok-u detaljno opisuje precizne kriterije i postupak bodovanja koji je potreban za kvalifikaciju. Da biste dobili šest bodova, morate posjedovati diplomu ili stručni certifikat. Možete zaraditi dodatni bod ako radite u zanimanju za kojim postoji velika potražnja.

Ako imate između 36 i 40 godina, dobit ćete jedan bod. Međutim, ako imate manje od 35 godina, dobit ćete dva boda.
Četiri boda će se dodijeliti ako posjedujete potrebne certifikate o poznavanju njemačkog ili engleskog jezika ili ako dobro vladate oba jezika. Radno iskustvo na terenu ocjenjivat će se do tri boda, dok će prethodni boravak u Njemačkoj u trajanju od najmanje šest mjeseci zavrijediti jedan bod.

Posljednja prilika za dobivanje bodova dostupna je ako vi i vaš partner ispunjavate kriterije prihvatljivosti za Chance Card i podnesete zajedničku prijavu.

Iako je značajan broj ljudi bio zadovoljan mogućnošću, neki su pojedinci izrazili nevoljkost, navodeći da ne bi prisustvovali čak ni da im se ponudi naknada. Također su izrazili sumnju u svoju sposobnost da samostalno, bez ikakvog prethodnog iskustva ili veza, osiguraju pouzdan posao.

Oglasi - Advertisement