Usred nadolazećih ekonomskih previranja u Sjedinjenim Državama, Jeff Bezos, druga najbogatija osoba na planetu, uputio je upozorenje javnosti, pozivajući i pojedince i tvrtke da čuvaju svoju financijsku dobrobit gomilanjem novčanih rezervi. S oštrim okom za pokazatelje neizbježne recesije, Bezos naglašava važnost pripreme za potencijalno katastrofalne ishode, ukazujući na opsežna otpuštanja u više sektora kao dokaz i ponovno potvrđujući svoje uvjerenje da je slom tržišta neizbježan.

U svjetlu mogućnosti pogoršanja ekonomskih uvjeta, Bezos je preporučio američkim kućanstvima da odgode kupnju predmeta kao što su televizori, hladnjaci i automobili.

U svom savjetu vlasnicima malih tvrtki, Bezos je naglasio važnost davanja prioriteta akumulaciji novčanih rezervi umjesto ulaganja u novu opremu. Istaknuo je važnost minimiziranja rizika i usvajanja mentaliteta optimizma, a istovremeno biti spreman za potencijalne izazove.

Andy Jesse, koji je prošlog ljeta preuzeo ulogu izvršnog direktora u Amazonu, čini se da ide stopama svog prethodnika, Bezosa, izražavajući sličnu zabrinutost u vezi s potencijalnim ekonomskim padom. Kako bi se pripremili za potencijalno izazovno financijsko okruženje, Amazon provodi mjere za smanjenje troškova, obuzdavanje potrošnje i provedbu zamrzavanja zapošljavanja za odabrane pozicije. To je u skladu s upozoravajućim izjavama koje su tijekom godine izdali poznati investitori, rukovoditelji, znanstvenici i analitičari, koji su skrenuli pozornost na napore Federalnih rezervi u borbi protiv rastuće inflacije. Kako prenosi Mondo, inflacija je dosegnula najvišu točku u posljednja četiri desetljeća, u lipnju je iznosila 9,1 posto, au listopadu je ostala na 7,7 posto.

Kako bi ublažila utjecaj inflacije, središnja banka Sjedinjenih Država brzo donosi strategije za usporavanje tempa ekonomske ekspanzije, uključujući primjenu viših kamatnih stopa. Vrlo je vjerojatno da bi ove stope mogle premašiti 5%, što je prvi slučaj od 2007. Posljedično, američki potrošači i tvrtke mogu se susresti s preprekama skoka cijena, povišenih troškova posuđivanja i pada gospodarstva.

Oglasi - Advertisement