Nakon dosad prikupljenih 8.000 potpisa, pokrenuta je peticija koju su pokrenuli kolege, sadašnji i bivši studenti kako bi za nju zatražili nacionalnu mirovinu.

Oporavak T.S., profesorice povijesti koju su pogodila tri od 57 metaka koliko ih je učenik atentator ispalio tijekom tragičnih događaja u OŠ “Vladislav Ribnikar” 3. svibnja, nakon šestomjesečnog liječenja pokazao je boljitak. Sve je to bilo zahvaljujući jednoj jedinoj, pomalo krhkoj niti nade.

Nakon što su od lipnja bili u Klinici za rehabilitaciju u Sokobanjskoj, utvrdili su da živci na lijevoj nozi mogu imati potencijal za regeneraciju. No, još je prerano utvrditi hoće li noga u potpunosti oporaviti svoju funkciju. Unatoč tome, vrlo je vjerojatno da ud neće biti potpuno beskoristan.

Kako navode Novosti, članovi obitelji dotične osobe potvrdili su da su doživjeli značajna psihička previranja, manja poboljšanja i traumatična iskustva.

Nakon teškog ozljeđivanja učiteljice, pokrenuta je peticija kako kolega, tako i sadašnjih i bivših učenika. Peticija ima za cilj osigurati nacionalnu mirovinu za nastavnika i do sada je prikupila ukupno 8000 potpisa.

Razlog zašto ljudi suosjećaju s njom nije samo njihova simpatija, već i zato što mogu vidjeti da je njezina primarna briga njezin osjećaj neizvjesnosti. Pitanje koje joj se stalno mota po glavi je što će se sljedeće dogoditi.

Tatjanin proces oporavka neizvjestan je u pogledu trajanja i opsega; njezini izgledi su nejasni, a ostaje nepoznato hoće li ikada moći proći pored škole u kojoj je ubijeno devetero njezinih učenika i čuvar. Ova pitanja ostaju bez odgovora, a članovi Tatjanine obitelji tvrde da ona neće moći nastaviti studij jer se smatra nesposobnom.

Prema riječima jednog od članova obitelji, postoji mogućnost da će pacijentica morati na operaciju kuka tijekom proljeća, uz proces oporavka lijeve noge.

Prema informacijama liječnika, operaciju desne ruke moći će obaviti od sljedeće jeseni. Prethodno je operiran i na mjesto dijela kosti ugrađena mu je šipka.

Profesoricu povijesti u “Ribnikaru” 13-godišnji dječak koji je bio počinitelj ozlijedio je u više dijelova tijela. Zahvaćena područja uključuju lijevu ruku, desnu potkoljenicu i trbuh. Rana na trbuhu bila je uzrok oštećenja živaca lijeve noge. U Kliničkom centru Srbije prošla je tri operacije, a prva je obavljena odmah po prijemu. Prvom operacijom sanirana je rana u trbuhu, a zatim su uslijedile operacije desne noge i lijeve ruke. Zbog težine ozljeda život joj je bio ugrožen, a kao posljedica toga, smrskani kuk izazvan metkom koji ju je pogodio u trbuh ostao je neriješen dok nije bila stabilna. Zbog toga je bila prikovana za invalidska kolica i prikovana za krevet.

Ostaje nada da će se uočiti mali pomaci u fizičkom oporavku, ali bilo bi nerealno očekivati ​​potpuni oporavak do dolaska nove 2025. godine. ostaje nejasno. Naši svakodnevni posjeti služe mu kao izvor utjehe. Nastavlja se podvrgavati terapiji kako bi se popravilo njezino psihičko stanje nakon tragedije, i dok se čini da je više-manje stabilna, ne možemo a da ne osjećamo da čak i mali poremećaj može uzrokovati njezinu reakciju uznemirenosti. Njezin suprug primijetio je da se ova borba razlikuje od one u kojoj su se liječnici borili da je održe na životu, vremena kada su zabrinuto pratili svaki njezin udah. Iako je drugačiji, nije nimalo manje izazovan.

Tijekom tog vremena, njezin suprug i dvoje potomaka pretrpjeli su golemu patnju.
Prema svjedočenju člana obitelji, posjeti kolega i studenata bolnici su događaji s velikim emotivnim nabojem.

Članica obitelji izjavila je da je za nju šokantno emotivno iskustvo bila vijest o dječaku koji se zbog ozljeda zadobivenih na “Ribnikaru” liječi u Chicagu. Povremeno progovori o tragediji, prisjeti se čega može, no trajala je samo nekoliko sekundi i još nije do kraja proradila.

Oglasi - Advertisement