NAMAŽITE SVOJE NOGE OVIM ULJEM: Više nikada nećete imati problema sa proširenim VENAMA! (RECEPT)

0
3996

Otkrijte kako prirodno riješiti problem proširenih vena koristeći ulje nevena, poznate ljekovite biljke s izuzetnim svojstvima za kožu. Neven, porijeklom iz Indije, odavno je poznat u tradicionalnoj medicini, a često se koristio i u magijskim obredima.

Neven je cijenjen zbog svojih ljekovitih svojstava, posebno u smislu čišćenja krvnih sudova, relaksacije istih, te snižavanja razine kolesterola. Kad se kombinira s drugim biljkama kao što su maslačak, resnik ili glog, njegova učinkovitost se pojačava. Neka novija istraživanja ukazuju i na njegovu sposobnost snižavanja krvnog pritiska i blagog sedativnog djelovanja, što doprinosi opuštanju krvnih sudova i povećanju njihovog lumena.

Priprema Ulja od Nevena:

  1. Branje Nevena: Za početak, potrebno je ubrati 50 cvjetova nevena. Cvjetovi nevena trebaju biti dobro oprani i osušeni kako bi se uklonila svaka voda.
  2. Priprema Tegle: Uzmite veću staklenu teglu i potopite cvjetove nevena unutra. Potom, prelijte cvjetove maslinovim uljem.
  3. Maceracija: Dobro zatvorite teglu i ostavite je na sunčanom mjestu tijekom 5 tjedana. To će omogućiti da se svi aktivni sastojci iz cvjetova nevena oslobode u ulje.
  4. Procesiranje: Nakon 5 tjedana, ulje možete procijediti, ali to nije obavezno. Ulje možete koristiti i s cvjetovima unutra, što može dodatno pojačati njegovu učinkovitost.

Primjena Ulja od Nevena:

  • Za Kožu: Ulje nevena možete koristiti za tretiranje opeklina, jer pomaže u ublažavanju boli i potiče zacjeljivanje kože.
  • Za Proširene Vene: Redovitom primjenom ulja nevena na problematična područja, možete ublažiti simptome proširenih vena. Ulje nevena pomaže u smanjenju oteklina, bolova i poboljšava cirkulaciju.

Ova metoda je prirodna i jednostavna za pripremu, a može donijeti značajno olakšanje kod problema s proširenim venama, kao i kod drugih kožnih problema. Podsjećamo vas da je uvijek dobro konzultirati se s liječnikom prije početka bilo kakvog novog tretmana ili upotrebe prirodnih lijekova.

Oglasi - Advertisement