Hren, prirodni sastojak bogat vitaminom C, kalijem, B vitaminima, željezom, magnezijem i fosforom, pokazao se kao izuzetno djelotvoran u poboljšanju pamćenja i eliminaciji masnih naslaga. Uz ubrzavanje metabolizma i smanjenje umora, hren također potiče rast korisnih bakterija u želucu.

Za pripremu ovog ljekovitog napitka potrebno vam je 125 grama hrena, 4 limuna, 3 kašikice meda, 2 kašičice cimeta i oko 2 cm đumbira. Hren i đumbir usitnite u blenderu, dodajte iscijeđeni sok od limuna, zatim cimet i med. Smjesu čuvajte u staklenoj posudi.

Uzimajte po jednu kašikicu smjese dva puta dnevno, prije jela ili vježbanja. Nakon tri tjedna primijetit ćete značajne rezultate.

Cimet, jedan od najstarijih začina, potječe s Istoka, a najveći dobavljač je Indonezija. Postoje dva glavna tipa cimeta: cejlonski i kasija, pri čemu kasija potječe iz Burme. Cimet se koristi u obliku štapića ili mljevenog. Cejlonski cimet, koji je nježniji i pikantniji, često se koristi u kompotima, slatkim jelima, varivima i napicima. Kasija cimet, s jačim okusom, koristi se u mljevenom obliku za posebna jela i umake.

Cimet je prirodni konzervans koji usporava rast bakterija u hrani. Također je bogat izvor mangana, vlakana, željeza i kalcija. Kombinacija meda i cimeta je poznata kao ljekovita smjesa koja se koristi stoljećima, a poznata je po svojim izvanrednim ljekovitim, mirisnim i okusnim svojstvima.

Oglasi - Advertisement