Mikrovalna pećnica je višenamjenski uređaj koji se može koristiti za razne praktične kuhinjske zadatke, a ne samo za zagrijavanje hrane.

Evo sedam zanimljivih i korisnih načina na koje možete iskoristiti svoju mikrovalnu:

  1. Brzo guljenje češnjaka: Stavite glavicu češnjaka u mikrovalnu na 15 sekundi i vidjet ćete kako se kožica lako skida. Vodena para omekšava vezu između češnja i kožice, što guljenje čini bržim.
  2. Efikasnije cijeđenje citrusnog voća: Citrusno voće poput naranči i limuna stavite u mikrovalnu na 10 sekundi prije cijeđenja. Toplina opušta unutarnja vlakna, omogućujući vam da dobijete više soka.
  3. Omekšavanje smeđeg šećera: Ako je smeđi šećer postao tvrd, umotajte ga u vlažan papirnati ručnik, stavite u posudu i zagrijte u mikrovalnoj 25 sekundi. Vlaga će omekšati šećer.
  4. Razbijanje kristala u medu: Ako se med kristalizirao, uklonite poklopac s posude i zagrijte u mikrovalnoj 30 do 40 sekundi dok ne postane glatki.
  5. Lakše guljenje tvrdog povrća: Tvrdo povrće, poput tikvica ili korjenastog povrća, stavite u mikrovalnu na 2 do 3 minute na niskoj temperaturi kako biste omekšali koru i olakšali guljenje.
  6. Pravljenje mliječne pjene: Napunite vrč mlijekom do pola, snažno protresite 30 do 60 sekundi, a zatim zagrijte u mikrovalnoj 30 sekundi da se pjena podigne. Idealno za cappuccino.
  7. Brzi francuski tost u šalici: U šalici utrljajte maslac, dodajte nasjeckani kruh. U drugoj šalici umutite jaje i mlijeko, prelijte preko kruha i stavite u mikrovalnu jednu minutu za brz i ukusan obrok.

Ove su tehnike dokaz da mikrovalna pećnica može biti koristan alat za kreativno kuhanje i rješavanje malih kuhinjskih problema.

Oglasi - Advertisement