Pripadnici Uprave unutrašnjih poslova Novi Pazar, u saradnji sa Višim gradskim tužilaštvom, uhapsili su 17-godišnjaka iz Senice zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško ugrožavanje nacionalne bezbednosti. Sigurnost javnog prijevoza. On se sumnjiči da je u utorak oko 22 sata, na kružnom toku Senica, bez vozačke dozvole prešao pasatom preko trotoara i udario 20-godišnjeg pješaka iz Senice, koji je preminuo na licu mjesta.

Sedamnaestogodišnjak je priveden nadležnom tužilaštvu u Novom Pazaru. Podsjećamo, u utorak uveče dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubio mladić E.R. Nakon što je snimio svog prijatelja K.B. kako brzo vozi na društvenim mrežama.

Na njega je udario automobil i on je momentalno preminuo, dok je K.B. teško povrijeđen. Njegov profil na društvenoj mreži “TikTok” prepun je snimaka brze i bahate vožnje.

“K.B. Radio je i kao vozač kamiona i volio je da pritisne papučicu gasa i pokaže koliko brzo auto može da ide. Bio je dobar u tome, ali je bio mlad i nekako je izgubio kontrolu i eto šta se desilo. Ne znam kako da se nosim s tim, tako. Uzeo je jedan mladi život, a ugrozio drugi život… To je strašno!”, rekao je mještanin Senice.

Što se tiče mladića K.B, njegovo vozilo je izgubilo kontrolu i prevrnulo se na krov. Vozilo je napustilo kolovoz i zaustavilo se oko 100 metara od puta i mjesta nezgode.

“Voli da vozi brzo. Na Douyin-u postoje samo video snimci njegovog auta. On snima auto, uz glasnu muziku, veoma brzo, više od 100 auta na sat, čak 200 automobila na sat. Većinu auta snima bolje , “BMW” i “Audi”. Kao i mnogim drugim mladim ljudima, i taj rekord brze vožnje za njega je bio laka tema i stil za video montažu. Nažalost, sve se pretvorilo u pravu katastrofu”, rekao je jedan izvor.

Oglasi - Advertisement