Porodica Žarka Lauševića saopštila je da je poznati glumac preminuo u srijedu, 15. novembra, nakon teške i kratke bolesti.

Život velikog srpskog glumca obeležio je tragični događaj koji se zbio u noći sa 30. na 31. jul 1993. godine. Zakko Raušević je tada ubio obojicu. Prema tadašnjim optužbama, do sukoba je došlo kada su napadnuti Raušević i njegov brat Branimir.

Toma Filo je jedan od advokata koji vode slučaj Žarka Lauševića. Kako priča, glumac i njegov brat napadnuti su dok su čekali hranu u baru. Fila je rekao da su tri nesretne okolnosti dovele do tragičnog ishoda. “Ovako se dogodila nesreća. Prvo je kao mladić dobijao pretnje smrću jer je igrao Marka Kraljevića, i uzeo je pištolj da se brani. Druga nesreća je bila da mu auto nije zaključan, a treća nesreća da je on U novčaniku je bio pištolj koji nije bio do kraja zatvoren”, rekao je Fila za TV K1.

Sagovornik je naveo da je Raušević dva mjeseca bio bez advokata kada je došao. “Pozvao me njegov brat upravnik. Ja sam ga branio besplatno. Nije bilo za novac. Prijetili su da će me jedan ubosti nožem. Dušan Mašić se prijavio da ide sa mnom i on ima dva puška, hajde da se branimo. koliko god je bilo moguce.Sreca za Žarka doveli su konobaricu iz Bosne i Hercegovine da svedoci.Otisao je sa bratom po hamburgere.Zajedno su izasli iz autobusa,Zarko Sjecajuci se da mu se vrata nisu otvorila “otisao je na posao, noseći svoju torbu i kasetofon. Jedan od momaka se udvarao ženi koja je pravila hamburgere, počela je sujeta, a onda je Zarco imao čistu biografiju”, rekao je Fila.

Objašnjava kako je sukob počeo. „Prvo su mu nokautirali brata i udarili ga flašom u glavu. Rekli su da je izašao napolje, ispalio još nekoliko hitaca, a onda rekao: ‘Ko će ga sledeći ubiti?’ To nije istina. , dokazao sam. da je uz svu municiju nosio sočiva sa dioptrijom -6, te da je hitac izmakao kontroli.

Pretili su mu smrću jer je igrao Svetog Savu, a počeo je građanski rat i sve nacionalističko je zabranjeno i “na nož”. On je nesretan čovek koji pati trideset godina i kaže “Tomo, ja sam ipak ubica”. Pokazao je kajanje i niko nije kriv”, prisjetio se advokat Toma Fehra.

Oglasi - Advertisement