S oštrim okom za detalje, vješto je uhvatio svaki trenutak na filmu, prikazujući svoj ulazak, unutarnje aranžmane, pogrešne korake, izdatke, pa čak i slučajeve preplaćivanja.

Mladi Miloš Prelević otkriva da mu je za izradu kombija trebalo šest mjeseci, iako je moguće da bi to trajalo i duže da nije imao tu sreću da ima pristup stričevoj radionici, alatu i stručnosti. Nadalje je rekao da posljednje tri godine živi u kamperu koji je sam izgradio zbog visoke cijene stanova, što je odluka potaknuta njegovom dubokom privrženošću prirodi.

Sada ima slobodu birati mjesto stanovanja i putovanja bez ikakvih troškova smještaja.

On nije samo otkrio unutarnje djelovanje, već je također naglasio značajan utjecaj koji su djela imala.
Miloš otkriva da je na ovo putovanje krenuo s minimalnim razumijevanjem struje, vode i drva, zbog čega se osjećao kao potpuni početnik u carstvu radijatora.

Kamperski krevet zauzima posebno mjesto u njegovom srcu, iako je kratak u odnosu na njegov krevet kod kuće. Možda ne nudi luksuz širenja, ali to je jedini nedostatak. S ponosom otkriva svoju tajnu postizanja optimalne duljine. Madrac je izrađen po mjeri kako bi odgovarao dimenzijama kampera, što on duhovito pripisuje božanskoj intervenciji Boga Oca. Bez obzira na to, uvjerava da je madrac iznimne kvalitete i pruža maksimalnu udobnost. Iako se mogao odlučiti za sklopivi i pomični krevet, od toga se odlučio zbog obilja opreme koju nosi.

Kuhinja zauzima posebno mjesto u njegovom srcu, kao drugo omiljeno područje. Njegov dragi eskaj sigurno drži magnet, a dodatnu draž daje sudoper s kvalitetnom i teškom slavinom nabavljenom bez ikakvih troškova. Voda teče bez napora zahvaljujući pumpi od 12 volti, a štednjak radi na plin. Genijalno je ugradio jedinice za odlaganje iznad glave kako bi smjestio sve svoje stvari, a ispod njih energetski učinkovita LED traka osvjetljava njegov radni prostor, eliminirajući potrebu za dodatnom rasvjetom.

Dolje se nalazi spremnik od 70 litara koji osigurava čistu vodu, zajedno s posebnim spremnikom za skupljanje prljave vode iz umivaonika i tuša. Dodatno, tu je i kompaktni hladnjak.

Osim toga, pokazao je svoje vještine rješavanja problema osmislivši rješenje za sklopivi radni prostor, osiguravajući da sve bude dobro zbrinuto.

Među mojim stvarima su moje donje rublje, čarape, izbor elektronike i nekoliko knjiga.

Miloš je otkrio ostavu ispod povišenog kreveta, gdje je natrpao gomilu stvari uključujući svoje gaće, čarape, elektroniku i knjige. Kad ga je otvorio, nije mogao ne primijetiti u kakvom je katastrofalnom stanju sve unutra.
Kombi je dizajniran s namjerom postizanja maksimalne neovisnosti korištenjem solarnih panela na krovu. Ove ploče proizvode električnu energiju koja se skladišti u dvije baterije od 200 amper sati. Ova pohranjena energija pokreće sve sustave u kombiju, omogućujući mu da radi “izvan mreže”. Čak i u danima kada je sunčeva svjetlost rijetka, postoji dovoljno pohranjene električne energije za održavanje potreba za električnom energijom kombija u trajanju od tri dana.

Možete li me uputiti gdje se mogu istuširati?

Tuš na ovoj lokaciji radi i na plinski pogon i na sustav pumpe, koji također opskrbljuje vodom slavinu sudopera. U slučajevima kada nema pristupačne rijeke, suzdržavam se od tuširanja u trajanju od 5-6 dana. Međutim, tijekom procesa konstruiranja kombija, imao sam luksuz svakodnevnog tuširanja, iako bi zalihe vode nestale u roku od tri dana.
Kad god se nađem u gradu u kojem mi se pruži prilika, obavezno se istuširam.

Što se tiče čina pogrbljenosti…

Prije sam imao plastičnu verziju ovog artikla. Iako je dobro služio svojoj svrsi, često sam ga prevozio zbog njegove glomazne veličine. Kao netko tko većinu vremena provodi u prirodnim okruženjima, stekao sam naviku organizirati ga i zbrinuti na ekološki prihvatljiv način zakopavanjem.
Koja je bila cijena koju sam platio za kombi?

Miloš je savjetovao one koji traže nešto slično, predlažući im da, ako nemaju početnih sredstava za sve željene stvari, rezerviraju određeni prostor za njih, s namjerom da ih eventualno i nabave.

Troškovi:

Oglasi - Advertisement