Malo ljudi zna da ga je na to ohrabrilo čudesno ozdravljenje njegove majke, koja je bolovala od dugotrajne teške bolesti.

Drugim rečima, otišao je i na Svetu Goru da leči rak.

——Svi žele da znaju šta je bilo sa Milanom i zašto se mučio i otišao u manastir kada mu je karijera bila najuspešnija.Niko ne zna kroz kakvu je borbu prošao. U manastiru je izliječio svoju majku, što je pokazalo da je na pravom putu. Slažem se da muzika širi ljubav, ali Milan je na nečemu većem. Kao što je pomagao svojoj majci, tako je želio pomoći i drugima koji su bili teško bolesni. Otišao je na Svetu Goru jer je radio na melu protiv raka, što je potvrdio i teolog Miloš Stojković – ispričao je Sweetu upućeni izvor i nastavio:

– Stanković se pomolio za njeno zdravlje i ozdravljenje duše i tijela u manastiru Podmein u Budvi, a zatim ju je odveo u svetinju da bi sve vrijeme boravila uz nju. Milanova majka je u tom manastiru provela oko mesec dana, a za to vreme monasi su joj redovno čitali molitve i pomazali je svetim uljem. Redovno je posjećivala službe u opatijskoj crkvi i za nekoliko sedmica joj je bilo mnogo bolje. Po povratku iz manastira na pregled, Milanovoj majci je rečeno da se stanje potpuno povuklo, a doktori su bili šokirani rezultatima. Milan je čvrsto vjerovao da je do izlječenja došlo pomazanjem svetim uljem koje se vekovima koristilo u svetim tajnama sakramenata. Kako je vrijeme prolazilo, pronašao je svog svećenika u opatiji Portmaine i uz njegove mudre savjete i podršku shvatio da upravo na tom svetom mjestu želi proći svoj monaški put kroz razne poslušanja i zadatke Budite spremni, to je bio radim neko vreme.

 

– Brat Milan letos je odsutan iz manastira, na Vaskršnji je post. Iako je imao i ima želju da se zamonaši, stav igumana i njegove starije braće je da je još rano da se zvanično postane iskušenik. Za naše bratstvo. Još vremena mora proći. Milan mora naučiti da postigne veći napredak uz strpljenje i molitvu. To je bilo za njegovu duhovnu korist – rekao nam je tada monah.

Oglasi - Advertisement