Srpski sport u 2023. je izvor sreće i radosti. Teško je pobrojati sve uspehe, pa izdvajamo samo neke: Košarkašica srebrna medalja na Svetskom prvenstvu, najbolja košarkašica Evrope i sveta, Ivana Španović zlatnu medalju, odbojkašice zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu rvači su osvojili devet medalja, a strijelci šest medalja. Novak Đoković je najbolji sportista na planeti.

Svoje sportske utiske sumirao je Vuk Blajović u jutarnjoj emisiji Kuriel TV. Teniski stručnjak i novinar Predrag Gajić.

Povodom izveštaja čuvenog francuskog lista “Lekip”, koji je Novakov tradicionalni saveznik, da je Novak najbolji sportista sveta, Blajović je rekao da je ta ocena tačna.

– Slažem se sa ovom ocjenom. Sve što je objavio “Lekip” je apsolutno tačno. Novine su bile vitalni saveznik u Novakovoj misiji da ostvari brojne historijske uspjehe i pobjede. Znamo da ima posebno dobar odnos sa njihovim teniskim analitičarem Frankom Ramelom, ali s druge strane, s obzirom na to da je Novak ove godine uradio toliko gotovo nemogućih stvari, apsolutno sve što je tamo objavilo Tenable – rekao je Blajović i dodao:

Ono što je važno, ovo je naša Lekipova godina, a ujedno i godina prije Olimpijskih igara u Parizu. Mislim da je Novak sa ovom nezvaničnom titulom najboljeg sportiste Evrope dobar početak onoga što ga očekuje u Parizu sledeće godine.

 

– Najbolja vijest u našem košarkaškom svijetu prošle godine bila je srebrna medalja, koju niko nije očekivao. Kada smo otišli tamo sumnjali smo da ćemo se uopšte sastati u finalu. Svi znamo da dvojica naših najboljih košarkaša, Nikola Jokić i Vasilij Mišić, tada nisu igrali za reprezentaciju. Sve se desilo na najbolji mogući način. Nedostajala nam je ta zlatna školjka koja je bila skoro gotova.

– Srebrna medalja je sjajna, idemo na OI, idemo direktno na OI. Treba očekivati ​​da igraju Jokić i Mićić i mislim da ćemo biti jako jaki i motivisani. Treba očekivati ​​zaista uzbudljivu Olimpijadu, ne samo od košarkaša, već i od Ivane Španović i Novaka. Najviše se nadam da će Novak osvojiti zlatnu olimpijsku medalju.

Oglasi - Advertisement