Sportska javnost burno je reagirala na objavu da je Lionel Messi, cijenjeni argentinski nogometaš, proglašen dobitnikom nagrade prestižnog magazina “Time” za najboljeg sportaša za 2023. godinu.

Prema cijenjenoj francuskoj teniskoj platformi “We Love Tennis”, njihovo je čvrsto uvjerenje da je slavno priznanje trebalo dodijeliti Novaku Đokoviću, a ne Lionelu Messiju.
Baš kao i većina sportskih entuzijasta, mi u uredništvu gajimo duboko divljenje prema Lionelu Messiju. Kao broj 10 i nedavni svjetski prvak s Argentinom, on nedvojbeno zaslužuje pohvale. No, važno je priznati da sve ima granice, kako navodi spomenuta online platforma.

S obzirom da mu je renomirana publikacija Time nedavno dodijelila titulu sportaša godine za 2023., sasvim je prirodno posumnjati u opravdanost ovog priznanja.

Prema mišljenju cijenjenih novinara renomiranog portala, Novak Đoković, srpski tenisač, neupitno je zaslužio cijenjeno priznanje koje s pravom zaslužuje.

Priznanje Novaka Đokovića za ‘sportaša godine’ nedvojbeno je zasluženo, prvenstveno zbog njegovih izvanrednih uspjeha. Za razliku od argentinskog nogometaša koji je izborio pobjedu na jednomjesečnom turniru, srpski je tenisač u impresivnoj dobi od 36 godina stigao do četiri Grand Slam finala tijekom 2023. godine, a u tri je izašao kao pobjednik, sva u razdoblju od siječnja do Rujan.

“We Love Tennis” smatra da srpski as zaslužuje veće poštovanje.

Francuski portal priznaje da će se suzdržati od bilo kakvih teorija zavjere ili bacanja sumnje na neporeciv talent Lionela Messija. Ipak, tvrde da mlado čudo od dječaka zaslužuje povećanu razinu poštovanja pojedinih medija zbog svojih izvanrednih postignuća.

Oglasi - Advertisement