Jučer u 19.30 sati u tragičnoj saobraćajnoj nesreći kod sela Batrage kod Tutina poginula je trudnica iz Tivta, dok su njen suprug i četverogodišnji sin zadobili povrede.

Prema informacijama, Kurir doznaje da je dječakovo stanje teško i da je prevezen na liječenje u Beograd, dok je njegov otac stabilno i zbrinut je u Općoj bolnici u Novom Pazaru.

Predstavljamo vam nesretni događaj crnogorske obitelji čiji je automobil izletio s ceste i survao se u kanjon rijeke Ibar, dospjevši u dubinu i do 150 metara.

Otac i dijete su nakon nesreće hitno prebačeni u Opću bolnicu u Novom Pazaru radi ukazivanja medicinske pomoći. Prema riječima dr. Ševćeta Hajrovića, šefa kirurških odjela u bolnici, dijete je stiglo bez svijesti.

Doktorica Hajrović javlja da je malo dijete od četiri godine zadobilo tešku ozljedu glave s prijelomom kostiju lubanje i lica. Dijete je pronađeno u stanju pothlađenosti nakon što je dulje vrijeme bilo uronjeno u hladnu rijeku. Uslijed incidenta dijete je zadobilo ozljede mozga te mu je učinjen CT glave. Zbog teške ozljede dijete je prebačeno na odjel neurokirurgije u Beogradu na daljnje liječenje. Doktorica Hajrović također napominje da je otac djeteta trenutno u stabilnom stanju.
Prema rečima našeg sagovornika, pacijent je trenutno zbrinut u novopazarskoj Opštoj bolnici zbog preloma rebra u rasponu od prvog do sedmog, što je za posledicu imalo krvarenje u plućima i naknadnu drenažu.

Spasioci stacionirani na terenu

Čim se incident dogodio, na mjesto događaja brzo su stigle spasilačke ekipe vatrogasaca, hitne pomoći i policije, javlja nam naš sugovornik. Okupio se i značajan broj građana koji su ponudili svoju pomoć. Proces izvlačenja unesrećenih iz ponora i osiguravanje njihove sigurnosti pokazao se dugotrajnim. Nadalje, zbog pada automobila i prevrtanja na krov, akcija spašavanja je postala još složenija, navodi naš izvor.

Nažalost, usprkos njihovim naporima, trudnica nije uspjela biti spašena te je zbog zadobivenih ozljeda tragično izgubila život. Ipak, spasioci su uspješno izvukli dječaka i njegovog oca iz situacije. Hitna im je odmah pomogla, a srećom, utvrđeno je da su u stabilnom stanju bez većih ozljeda.

Na temelju informacija naših izvora, područje gdje se dogodilo slijetanje u kolovozu opisano je kao nepristupačno, uz dodatni izazov mraka i susnježice u vrijeme nesreće.

U utrci s vremenom, naš tim se morao brzo organizirati i krenuti u akciju. Niske temperature i prisutnost rijeke ispod dodali su hitnost situacije. Bili smo svjesni da su u zamci dijete i trudnica, bez odgode. Spasilački tim, zajedno s vatrogascima, hrabro se spuštao u dubinu, osvjetljavao okolinu svjetiljkama i grabio naprijed. Zajednica se okupila, nudeći svoju pomoć na svaki mogući način. Trenutak koji će svima zauvijek ostati urezan u sjećanje je prizor vatrogasca koji je ljuljao uplakano dijete dok je izranjalo iz ponora. No ubrzo je uslijedila poražavajuća spoznaja da trudna majka ne daje znakove života.
Uzrok nesreće za sada nije poznat, navodi naš izvor, a u incidentu nije bilo drugih osoba. Valja napomenuti da se događaj dogodio u snježnom razdoblju, a kolovoz je bio posebno vlažan i opasan.

Prema izvoru upoznatom sa slučajem, istraga će utvrditi je li to imalo ulogu u vozačevom gubitku kontrole i kasnijoj nesreći ili je bilo uključenih drugih čimbenika.
Pre deset dana tragično je preminula trudnica iz Negotina.

Prije desetak dana u tragičnoj prometnoj nesreći kod Negotina život je odnijela sedamnaestogodišnja trudnica Anrdea Romanović, kada je njezin vjerenik izgubio kontrolu nad vozilom i sudario se s kućom uz cestu.

Tragično, Andrea je u trenutku izgubila život, dok je njen zaručnik Strahinja podlegao ozljedama nekoliko sati kasnije dok mu je pružana liječnička pomoć u bolnici.

Prema izvoru Kurira, liječnici su bezuspješno pokušavali spasiti bebu. Tragično, djevojka Andrea, njezino nerođeno dijete i njezin nevjenčani suprug koji je vozio automobil izgubili su živote u nesreći.

Duboka privrženost između ove dvije osobe bila je opipljiva, jer su ostali nerazdvojni značajan vremenski period, da bi na kraju zajedno dočekali svoju smrt. Ovaj tragični događaj nedvojbeno je izazvao neizmjernu tugu njihovih najmilijih i bliskih poznanika.

Oglasi - Advertisement