Prema riječima tužitelja Gavrila Bubevskog, odgovorni za gnusno ubojstvo u Makedoniji, u kojem su poginuli 14-godišnja Vanja Gorčevska (Đorčevska) i 74-godišnji frizer Panče Ž., mogli bi dobiti kaznu od deset godina na doživotni zatvor. Bubevski je u razgovoru za srbijanske medije istaknuo kako najnovije informacije otkrivaju da su osumnjičenici uhićeni i zadržani 48 sati. Trenutno se čeka dovršetak službene kaznene prijave od koje se očekuju dodatni materijalni dokazi.

Prema posljednjim informacijama, uhićenima, kao i ocu stradale Vanje Gorčevske, određen je pritvor od 48 sati. Nemam više komentara osim onoga što sam već rekao. Od četiri uključene osobe, tri su priznale svoju umiješanost u ovaj zločin, dok četvrti, unatoč dokazima koji ga povezuju s incidentom, nije priznao nedjelo. Međunarodna tjeralica za počiniteljem trenutno je aktivna i s nestrpljenjem se očekuje njezino izvršenje, rekao je Bubevski.

Prema njegovim riječima, motiv otmice Vanje Đorđevske bio je iz koristoljublja, s namjerom da se od njezine majke iznudi novac.

Očeve obveze ostaju nepromijenjene, što su potvrdili i osumnjičenici. Otkriveno je da njihov partner trenutno izbjegava uhićenje. Pružio je ključne pojedinosti o djevojčinim rutinama i ranjivim trenucima. Motiv otmice, prema riječima samih počinitelja, bila je osobna korist – konkretno iznuđivanje novca od majke. Tragično, ovaj gnusni čin eskalirao je u ubojstvo koje je odjeknulo u cijeloj zemlji, navodi tužitelj Bubevski.

Unatoč želji da od majke iznude novac, suzdržali su se od nje.
Prema njegovoj izjavi, trenutno nema informacija koje bi upućivale na to da je navodna otmica djevojke bila motivirana sebičnim željama. Začudo, otmičari nisu uopće pokušali doći do majke i zatražiti otkupninu.

Tužitelj očekuje da će prva kaznena prijava stići danas i nestrpljiv je da svjedoči događajima koji će rasvijetliti kompletan narativ. Tužitelj vjeruje da će se izvješće uskladiti isključivo s iskazom osumnjičenih.

Prva meta napada bio je Panče Ž, frizer koji je, kako je navedeno, eliminiran. Zajednička nit između ova dva incidenta su odgovorne osobe i vozilo koje je pripadalo preminuloj frizerki.

Prema riječima tužitelja Bubevskog, odabir žrtve temeljio se na njegovoj zaduženosti prema jednom od egzekutora. Iako je jučer obavljena obdukcija, trenutno nema dostupnih informacija o tome kojom metodom je on eliminiran. Jedini poznati detalj je da je smrtno stradao. Jedina poveznica između ovog ubojstva i slučaja djevojčice je umiješanost vozila i počinitelja.

Prema njegovim riječima, pojedinci koji su odgovorni za zločin potencijalno bi mogli dobiti kaznu od 10 godina pa sve do doživotne robije.

Prema riječima Bubevskog u razgovoru za “Novu”, ovaj konkretan slučaj ima značajan značaj zbog svoje do sada neviđene prirode.

Oteta i doživila tragičnu sudbinu u samo dva sata.
Želimo vam skrenuti pozornost na tragično otkriće beživotnog tijela četrnaestogodišnje djevojčice Vanje Gorčevske. Vlasti su potvrdile da je bila žrtva ubojstva. Utvrđeno je da je za ovaj gnusni čin odgovorno pet osoba. Vanja je nestala 27. studenoga u neposrednoj blizini mjesta stanovanja, a život joj je, nažalost, oduzet tog istog dana oko 10 sati, samo 40 minuta od obiteljskog doma.

Unatoč negiranju krivnje, njezin otac je uhićen i zadržan u pritvoru od 48 sati. U međuvremenu, glavni osumnjičenik, Ljupčo Palevski-Palčo, i dalje je na slobodi, zbog čega je za njim raspisana međunarodna tjeralica.

Oglasi - Advertisement