Godinama nakon završetka reality showa, poznato imanje u Lisovićima, na kojem se nalazila “Farma”, ostalo je napušteno.

U poznatom kraju Lisovića postoji plac površine dva hektara i 15 ari. Stanovi u kojima su nekada živjeli ugledni pojedinci kao što su Miloš Bojanić, Kaća Živković, Ekrem Jevrić i drugi sada stoje prazni, lišeni ikakvih posjeda osim nekoliko izlizanih madraca. Dvorište je duže vrijeme bilo zapušteno, a trava je izrasla do visine krova štale.

Prije nekoliko godina preminuo je dosadašnji vlasnik imanja, a kao nova vlasnica ostala je njegova kći Gorica. Iako povremeno posjećuje imanje, vidljivo je da je sve uvelike zapušteno. No, bilo je razdoblje kada je na imanje uskočio mladić koji je marljivo kosio travu i njegovao biljke. Nažalost, na samu večer kada je vlasnik otišao, pojedinci su stigli ukrasti ono malo stvari koje su ostale nakon “Farme”. Lokalni stanovnik izrazio je svoje razočaranje žaleći se na nesretno stanje propadanja tako nekada lijepog sela.

Gorica već godinama ne može prodati drugi dio imovine u zasebnim parcelama. Unatoč tome što je postavila cijenu od 215.000 eura, nije uspjela pronaći kupca. Nekretnini je potrebno opsežno renoviranje, što bi zahtijevalo minimalno ulaganje istog iznosa. Gorica je možda precijenila svoju vrijednost. Međutim, prirodno okruženje je zadivljujuće i postoji mogućnost da netko bude zainteresiran za razvoj etno sela na ovom području, rekao je.

U prošlosti je u Barajevu bilo migranata, pa je jedna manja skupina nas potaknula da obiđemo imanje i utvrdimo jesu li se oni tamo nastanili. Srećom, nisu. Međutim, tijekom naše posjete susreli smo niz pojedinaca, uključujući korisnike droga i pojedince koji su vozili crne džipove. Iskustvo je bilo neodoljivo, zbog čega je sugovornik izrazio osjećaj dezorijentacije i uznemirenosti.

Oglasi - Advertisement