Milica Mitrić (31 godina) iz okoline Šapca otvoreno je prenela svoje iskustvo porođaja 6. oktobra 2022. godine u bolnici „Laza Lazarević“ u Šapcu.

Zbog loše procene lekara, njena ćerka, teška više od pet kilograma, rođena je prirodnim putem, a kako je rekla Milica Mitrić – ginekolog ju je uhvatio za ruku i izvukao dete iz stomaka, što je ona činila svaki dan. razlog da odvedem ćerku u porođajnu salu. Poslije 15 mjeseci bila je na liječenju u Banj Koviljaču jer još uvijek nije koristila ruku, ali je imala oko 60% funkcionalnosti.

Milica je ispričala svoje traumatično iskustvo tokom porođaja. “Bilo je oko 13.30 i imao sam devet prstiju raširenih. Doktor mi je rekao, sad moramo da pokušamo da te gurnemo malo jače. Doći će mladi kolega da ti legne na stomak. Došao je i legao na mene. moje tijelo.” Kao rezultat toga, onesvijestila sam se. Kada to nije išlo, rekao je: “Nećemo ništa više pokušavati. Ako ne budete mogli da dobijete bebu, ja ću otići”, rekao je sagovornik.

Rekla je da je doktor opet bio na njoj. “Onda sam ga ugrizla! Ne od ljutnje, nego od bola. On je isto uradio. Da ga nisam ugrizao, ne bi otišao, a ja bih umrla. Zgrabio je tog klinca za svoje Ruka je sada bila ozlijeđena, jer nije imao drugog načina, šta je drugo mogao izvući? Dok je hodao nervozno je vikao: „Samo da je izvučem, ne mogu je izvući, čak i da joj slomim ključnu kost, ja ni to ne mogu izvući. „Ne.“ Okrenuo se babicama.

Nije uradio ultrazvuk kad sam došla, bila sam kao čamac, cijelo tijelo mi je bilo u stomaku. Kad se rodila, dali su joj malo čišćenja i brisanja. Odmah su je odveli a ja je nisam ni vidio. Doktor mi je rekao: ‘Horoskop ti je ovakav, šta da radim’! Kolega ga je pogledao i rekao: ‘Pobogu, kolega Mićiću, da li je ovo prirodni porođaj?’ Upropastio je mene i moju bebu”, ispričala je Milica.

Oglasi - Advertisement