Rajko Nedić je gostovao na Pulsu Srbije i izvestio o emotivnoj i tragičnoj atmosferi koja je zavladala u nastavku suđenja roditeljima ubice dečaka.

– Emocije su danas jače. Došlo je i nekoliko roditelja ubijene djece koji juče nisu bili na licu mjesta. Svi su doneli uramljene fotografije. Postavljeni su na sto na ulazu u Palatu pravde i ispred sudnice u kojoj se održava suđenje. I dalje je bilo dosta emocionalnog uticaja i velikog interesovanja medija. Prvo, zato što je to bio prvi sukob između roditelja žrtve i samih roditelja žrtve protiv roditelja dječaka ubice. Tako je, kao i jučer, moja majka došla sama. Otac je odveden direktno iz pritvora.

Scena na suđenju bila je srceparajuća i šokantna:

– Bilo je zaista bolno gledati te tužne poglede, suze i međusobno bodrenje, recimo, s jedne strane roditelja ubijene djece, a s druge majke dječaka ubice i njenog advokata.

Ljudi su primijetili hladnokrvnost majke dječaka ubice:

– Ono čemu smo juče, uglavnom na hodniku, svjedočili je da majka dječaka ubice nije pokazivala gotovo nikakve emocije. Kao rezultat toga, stigla je kao da se radi o običnom suđenju, a njena apatija i bezosjećajnost – kako su izvijestile njene kolege – nastavile su se u sudnici. Kad su svi očekivali da će se možda izviniti pred svima, pognuti glavu, kleknuti pred tom djecom, ništa od toga se nije dogodilo.

Prema njegovim rečima, roditelji dečaka ubice su se grlili i plakali:

– Izražavali su svoje emocije jedno drugom u naručju, pa čak i plakali. Bilo je nevjerovatno da se ljube, grle i plaču pred roditeljima ove djece. Dakle, nekako prvi plan označava prvi dan i mogu vidjeti dan drugi na nekim fotografijama. Kada je prošla pored tih roditelja, držala je pognutu glavu, a kasnije je mirno telefonirala.

Otac dječaka ubice ima upečatljiv izgled:

– Tata je smršavio, potpuna je olupina od čoveka i koliko znamo juče je samo četiri sata gledao u pod.

Oglasi - Advertisement