Nakon duge borbe s teškom bolešću 15. studenog u 63. godini života preminuo je glumac Žarko Laušević. Od njega se, među brojnim javnim osobama i suradnicima, emotivno oprostio Mima Karadžić.

Mima se oglasila na Instagramu kako bi izrazila svoj oproštaj od voljene osobe, napisavši: “Putuj s anđelima, dragi moj kume. Prenesi moje pozdrave našim dragim i voljenim koji te očekuju u izobilju.

Suprotno uvriježenom mišljenju, malo je poznato da dvojica bjegunaca nisu međusobno komunicirala.

Mima Karadžić i Žarko Laušević bili su u čvrstom prijateljstvu, a Žarko je bio kum na Miminom vjenčanju sa Sunčicom Đurić 1992. No, nakon tragičnih događaja 1993. u Podgorici, gdje je Žarko iz pištolja CZ-99 smrtno ranio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, kao i ozljede Andrije Kažića, dvojica nekadašnjih prijatelja prekinuli su svaku komunikaciju i ostali dva desetljeća otuđeni. Njih dvoje su se pomirili tek na sahrani Dragana Nikolića.

žarko Laušević, Mima Karadžić
Prema izvoru Kurira, Mima je bio poznanik s jednim od ubijenih i održava blizak odnos s njihovom obitelji. Nakon tragedije Mima je prekinula svaki kontakt s Lauševićem i izbrisala mu svaki trag iz života. Ovakvo ponašanje traje dugi niz godina, a da se Laušević iz Mime ne spominje.

Tijekom intervjua Mima je odlučila da ne govori o Lauševiću, dok su ostali glumci izrazili želju da se on vrati u Srbiju.
Sahrana Dragana Nikolića bila je prekretnica za Mimu i Žarka. Tada su oboje shvatili dubinu svoje čežnje jedno za drugim i prolaznost života. Nakon sprovoda otišli su u lokalni pub i razgovarali satima do ranog jutra, da bi se na kraju pomirili i pomirili svoj odnos.

Unatoč borbi s rakom pluća, Žarko Laušević ostao je angažiran i aktivan do samog kraja života. Prošao je razne tretmane i terapije ali je nastavio ustrajati. Njegova predanost bila je vidljiva na premijeri “Heroja Haliarda”, gdje ga je publika dočekala ovacijama i gromoglasnim pljeskom.

Oglasi - Advertisement