Članovi porodice Kavački nadgledali su bivše funkcionere Demokratskog fronta uoči izbora u Nikšiću 2021. godine i pristali da “sabotiraju” bivšeg srpskog rukometaša Vladimira Mandića i tadašnjeg poslanika Demokratskog fronta Mila Božovića Automobil kojim je dolazio u Nikšić sredinom 2021. godine. U februaru je “izbačen” i Božović, prenose portal “Borba” i crnogorske “Vijesti”. Reč je o međusobnoj komunikaciji odbeglog policajca Ljube Milovića sa uhapšenim policajcem Peterom Lazovićem i još nekoliko drugih putem šifrovane Sky aplikacije, prenose Vijesti. Zbog toga je zapisnik o komunikaciji dostavljen crnogorskim istražiteljima i organima reda u skladu sa zakonom. pravo EU. Lazović je o tome razgovarao i sa Radojem Zvicerom, vođom plemena Kavak.

Petar Lazović je 9. februara putem Skaj-a obavestio sagovornike da Vlada Mandić kreće za Crnu Goru i poslao fotografiju automobila, kako je pisao, automobilom je upravljao bivši rukometaš.

“Vlada Mandić ga vozi. Možeš li u krug? Vlada Mandić je taj rukometaš i on i neki Šijan zajedno. Oni su glavni finansijeri. Možeš li napraviti puni krug? Da vidimo gdje je ostalo i da spali ga za njega”, stajalo je u poruci.

Njegov sagovornik je odgovorio da hoće, a potom pitao “gdje im je kancelarija, gdje im je majka…” pošto su sada sve složili “za budućnost Nikšića”. Milović je zatim rekao Razoviću ono što je Radoje Zwiesel rekao da ima nadimak “Rođenje” na Skaju, prema istražiteljima.

“Vili je bio tu za Mandića, udarcem u koleno”, napisao je Milović 27. januara.

Petar Lazović, tada pripadnik jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, koju je vodio njegov otac Zoran Lazović, odgovorio je: Hahahaha, neka mu oderu kožu.

“Očevi, obavestite ih odmah kada uđu u Crnu Goru. Hajdemo odmah za njim”, odgovorio je Milović, na šta je Lazović rekao “tako je najbolje”.

Nepune dvije sedmice kasnije, 12. februara 2021. godine, Lazović je obavijestio Milovića da je Mandić ušao u Crnu Goru. “Ulazi Mandić sa Milom Božovićem. Audi”.

Milović ga je pitao “gde”, Lazović mu je izdao registarsku tablicu i odgovorio da je u Crnu Goru ušao sa prelaza Dobrakovo i rekao mu da u Beogradu živi zajedno sa crnogorskim narodom. Nekoliko sati kasnije, Milović je pitao: Gdje je Mandić, da li je htio u Budvu ili u Nišić?

Lazović je odgovorio da će se javiti, a potom je podnio detaljan izvještaj da je parkirao automobil u blizini lokacije DPP-a. Lazović ga je pitao da li je siguran u to “jer je znao da policija čeka goste, a zatim je zamolio Milovićeve saradnike da ih prate”.

“Neka se malo isprave da ga gurnemo dole. Slavit ćemo i neka se isprave”.

Milović je oko 21 sat odgovorio da ih policija “još zadržava”.

“Treba nam da ih napadnemo. Zašto ih ovi Bolani zaustavljaju, pretresaju, kakva bolna stvar rade. Sad će otići, treba ih napasti”, poslao je Miloviću, kome je tada rečeno da će stoje po strani jer ih je „pretresalo 20 inspektora, policije i drugih.“ Na nebu su, pored poruka da se spremaju da napadnu srpske rukometaše, razmenili i fotografije.

“Slušajte, polako, budite slobodni, a kada nemaju gde da parkiraju, mi samo uđemo i to je to”, napisao je Lazović u pismu policajcu u bekstvu.

U podne, možda sutra, ako budu tamo, dođem i ubacim konverter u auto i vidimo se kasnije.
Milović: Brate, znaš li ti koliko ima policije?
Večeras, ako ostanu, neka odu u krevet, izbuše rupe u autu i ispucaju 150 metaka u njega – odgovorio je ovaj.
Inače, nakon što ga je privela crnogorska policija, Mandić mu je možda spasio život, rekavši za srpske medije:

“Ne vjerujem da bih u Crnoj Gori, zemlji mojih predaka, naišao na bilo koga da me ponizi i tretira kao kriminalca. Naime, mene i mog prijatelja sinoć je zaustavila i pretresla lokalna policija u Nikšiću.” , podložan nepotrebnim inspekcijama u pritvoru i uznemiravanju. Samo prošle godine uložio sam skoro pola miliona eura u turističke objekte u blizini Svetog Stefana i očekivao sam da ću se prema meni odnositi sa bar toliko poštovanja i poštovanja kao što se crnogorske vlasti odnose prema sličnim investitorima. Nažalost, Mandić je na sastanku rekao da to nije slučaj, ali “policija je nedavno kraljevski tretirala Verju Beliuca i njegovog partnera, koji su uhapšeni u Srbiji zbog brutalnog zločina, dok je prema ljudima iz te zemlje postupala i obični građani. pogrešni standardi.” vrijeme.

Oglasi - Advertisement