Nakon nekoliko mjeseci čekanja, pravda je konačno zadovoljna za obitelj iz Cazina kojoj je švedska socijalna služba oduzela bebu. Roditelji su izrazili zahvalnost Allahu na njihovom uspjehu, kao i onima koji su bili uz njih i čuvali ih u svojim mislima. Kaan je sada ponovno ujedinjen sa svojom obitelji, a njihova radost je neizmjerna. Roditelji su na društvenim mrežama podijelili svoje oduševljenje i izjavili da je pravda možda spora, ali je moguća. Također su izrazili olakšanje što je njihovo voljeno dijete još uvijek živo.

Obitelji iz Cazina u srpnju 2023. godine u Landskroni u Švedskoj oduzeta je tromjesečna beba. Međutim, nema konkretnih dokaza koji bi to poduprli. Obitelj je od tada stvorila Facebook grupu kako bi zagovarala povratak svog djeteta.

Kao što je ranije spomenuto, spokojna i skladna šesteročlana obitelj, uključujući četvero djece, koja živi u Landskroni, primijetila je promjenu u ponašanju svog najmlađeg sina, Kaana, u lipnju 2023. godine. Naglo su djetetove radnje počele usporavati, što je potaknulo zabrinute roditelje da potraže pomoć u zdravstvenoj ustanovi u Lundu u Švedskoj. Nadalje, majka je ostala s Kaanom tijekom dijagnostičkih pretraga.
Liječnici tijekom pregleda nisu uspjeli otkriti uzrok dječakovih iznenadnih napada kočenja. Kao rezultat toga, zatražili su dopuštenje majke da dobiju snimku djetetove glave. Udovoljila je zahtjevu, a snimka je pokazala da je Kaan tijekom snimanja imao krvarenje na mozgu. Nakon toga, liječnički tim je zatražio snimanje strukture dječakovog kostura, a tijekom procesa snimanja nisu otkriveni nikakvi znakovi prijeloma, kompresije ili sličnih ozljeda.

Uzrok krvarenja medicinski stručnjaci nisu mogli utvrditi. Iako je moguće da je uzrok bio prirođen, postoji i sumnja da dječak možda boluje od epilepsije.

Tužna priča bošnjačke obitelji ne završava na ovom mjestu; zapravo, ovdje njihova muka počinje poprimati nadrealan i zbunjujući kvalitet koji podsjeća na Kafkino djelo.

Po završetku snimanja, medicinski stručnjaci su obavijestili nadležne socijalne službe. Naknadno je dječak po imenu Kaan priveden pod sumnjom da je žrtva zlostavljanja. Unatoč tvrdnjama roditelja da nema dokaza koji bi poduprli zlostavljanje, liječnici su Kaanu dali lijekove protiv epilepsije. Bez obzira na to, socijalna služba je i dalje imala sumnje koje su zahtijevale djelovanje.

Obitelj je danas na Facebooku izrazila zahvalnost svima koji su im pružili podršku u njihovoj mukotrpnoj borbi.

Oglasi - Advertisement